Workshop Blockchain en de EU

Blockchain staat hoog op de agenda van de Europese Unie. Zo is er het EU Blockchain Observatory and Forum, geeft DG Connect prioriteit aan het onderwerp en zijn er via de RVO regelmatig (Europese) regelingen beschikbaar. Maar hoe kan je als Nederlandse partij hier optimaal gebruik van maken en effectief je weg vinden in het ‘Brusselse’? Om u hierbij te helpen organiseert de Dutch Blockchain Coalition op dinsdag 21 mei de workshop ‘Blockchain en de EU’.

In deze workshop wordt toegelicht waar en hoe er binnen de EU gewerkt wordt aan blockchain, welke mogelijkheden voor samenwerking en financiering (calls) er zijn, hoe deze beoordeeld en toegekend worden en wordt er uitgelegd hoe je als Nederlandse organisaties (van bedrijven en onderzoeksinstellingen tot start-ups en scale-ups) deze succesvol kunt aanvragen. Alles om u effectief en succesvol aan de slag te laten gaan met blockchainprojecten binnen EU-kader.

Deelname aan de workshop is gratis en staat open voor de hele Nederlandse blockchain community.

Programma (onder voorbehoud)

13.00 uur Inloop

13.30 – 13.45. Introductie workshop, overview NL activiteiten in Brussel – Marloes Pomp (Voorzitter werkgroep Internationalisatie, DBC)

13.45 – 14.15 Toelichting EU agenda – Gerard de Graaf, Director Digital Singel Market, Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology, European Commission)

14.15 – 14.45. Inschrijven op EU funded research – Christine Balch (EU Program Manager, TNO)

14.45 – 15.00 Wijze lessen uit de Europese use case diploma’s& certificering – DUO

15.00 – 15.15. Koffiepauze

15.15 – 15.45. Toelichting Europese wet- en regelgeving – Diana van Driel (Ambassaderaad BZK, Permanent Representation of The Netherlands to the EU)

15.45 – 16.15 Hoe worden EU middelen toegekend? – Claudine Vliegen (Counsellor Telecom and Digital Affairs, Permanent Representation of The Netherlands to the EU)

16.15 – 16.45 Hoe EU middelen aan te vragen – IRIS en European Enterprise Network (RVO)

16.45 uur. Afsluitende borrel

Locatie
De workshop wordt georganiseerd op de Homebase van de Dutch Blockchain Coalition op de campus van de TU Delft. Het adres is de Van der Burghweg 1, Delft. De Homebase bevindt zich op de 5e etage van de Bouwcampus.

Openbaar vervoer
De Bouwcampus is bereikbaar vanaf Delft Centraal Station met buslijn 69, 40, 174. De bushaltes die dichtbij De Bouwcampus gelegen zijn de TU- Sport en Cultuur en TNO Zuidpolder. Vanaf station Delft-Zuid is het ongeveer 20 minuten lopen naar De Bouwcampus.

Met de auto en parkeren
Vanaf de A13 neemt u de afslag 10 Delft Zuid en volgt u de borden TU Delft. U rijdt vervolgens rechtsaf de Schoemakerstraat op en de eerste kruising slaat u linksaf. Als u gelijk weer links afslaat komt u terecht op het gratis parkeerterrein genaamd 'Sports', waar 300 parkeerplaatsen zijn. Vanaf het parkeerterrein loopt u binnen 5 minuten naar de Van der Burghweg 1. Rondom het pand is een beperkter aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Website evenement: https://ewi.collector-survey.tudelft.nl/nq.cfm?q=44A252A5-648E-424F-AEB9-822F581386C5
Datum evenement: dinsdag 21 mei 2019
Locatie evenement: Delft

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Blockchain