Online DBC Conferentie 2020

Op dinsdag 16 juni vindt de Online DBC Conferentie 2020 plaats. Deze conferentie staat in het teken van de belangrijkste blockchain-gerelateerde ontwikkelingen van dit moment die zowel binnen als buiten de Dutch Blockchain Coalition plaatsvinden. Annemarie Brüning (onder andere presentatrice van Hart van Nederland en gespreksleider van de Nationale Blockchain Cursus) ontvangt in de DBC-studio diverse gasten om met elkaar in gesprek te gaan over de DBC en andere blockchain usecases, de samenwerking met Singapore, Tokenization en nog vele andere relevante onderwerpen.

Programma:

Het ochtendprogramma begint om 9:30 uur en eindigt om 11:30 uur.
Het middagprogramma begint om 12:30 uur.

Ochtendprogramma:

State of the Coalition

Sinds de conferentie in zomer van 2019 is er binnen de Dutch Blockchain Coalition veel gebeurd: de lancering van de Nationale Blockchain Cursus, de oplevering van de Regelingen Check, een succesvolle missie naar Singapore, het uNLock consortium, de aftrap van Odyssey 2020 en nog veel meer. Peter Verkoulen en Rob van Gijzel starten deze dag met de DBC Highlights.

Sprekers:

 • Rob van Gijzel
 • Peter Verkoulen

Meer informatie volgt.

Missie Singapore

Op 21 juni 2019 tekenden tijdens de DBC Conferentie verschillende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen voor een samenwerkingsverband met de Nederlandse overheid. De DBC bracht de verschillende partijen samen voor een handelsmissie naar Singapore die plaatsvond van 10 tot 15 november 2019. Tijdens de Online DBC conferentie laten we zien wat deze handelsmissie met o.a. ABN Amro, Rabobank, DUO, Port of Rotterdam en het Ministere van Justitie & Veiligheid Nederland heeft opgeleverd.

Sprekers:

 • Rob van Gijzel
 • Peter Verkoulen
 • Marloes Pomp

Meer informatie volgt.

uNLock: blockchain en corona

We zitten nog midden in de coronacrisis en het wordt een grote uitdaging om Nederland en de rest van de wereld weer uit het slot te krijgen. Daarom heeft het uNLock consortium het initiatief genomen om een opensource, non-profit SSI-applicatie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om met 100% zekerheid een bewijs van coronatest/vaccinatie/immuniteit af te geven. Tijdens de Online DBC conferentie bespreken we wat deze applicatie ons in de nabije toekomst gaat brengen.

Sprekers:

 • Badreddine Tazrouti

Meer informatie volgt.

Blockchain research van de toekomst

Samen met de sprekers waaronder Dick Epema bespreken wij de nieuwe trends in de wereld van blockchain research.

Sprekers:

 • Badreddine Tazrouti
 • Dick Epema

Meer informatie volgt.

Tokenization: next steps

In november 2019 is het 2Tokens project gestart en sinds kort is ook de Dutch Blockchain Coalition partner in dit mooie initiatief met als doel een routekaart naar tokenfinanciering te bewerkstelligen. Daarnaast is het belangrijk om meer bewustzijn omtrent tokenizering te creëren. Het potentieel van de token economie is enorm - mede door efficiëntere digitale oplossingen voor bestaande financierings-methodes en door de opkomst van geheel nieuwe modellen voor financiering en samenwerkingsvormen. Samen met Alex Bausch (projectleider 2Tokens) en Marleen Evertsz (Next Generation Capital) gaan we in gesprek over de hoge potentie van tokenization.

Sprekers:

 • Badreddine Tazrouti
 • Alex Bausch
 • Marleen Evertsz

Pauze

Na het laatste onderdeel van het ochtendprogramma is er een pauze tot de start van het middagprogramma.


Middagprogramma

In de middag zijn er diverse verdiepende webinars verdeeld over twee rondes. De eerste ronde is van 12:30 - 13:15 uur en de tweede ronde van 13:30 - 14:15 uur.

Ronde 1: Webinar – Eigen regie op een Leven Lang Ontwikkelen

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar

Over dit webinar

Hoe houd je als professional regie op je eigen loopbaan gegevens? En hoe versterkt deze eigen regie het Leven Lang Ontwikkelen? In het webinar Eigen regie op een Leven Lang Ontwikkelen bundelen de Career Wallet use case en de Human Capital Agenda werkgroep hun krachten. Werkgevers worden geacht meer te investeren in werknemers opdat daarmee duurzame inzetbaarheid stijgt. Werkgevers doen er dan ook goed aan om de binnen de organisatie reeds opgebouwde kennis te borgen en aan te vullen met nieuwe kennis. Dit vergt voor zowel werkgever als werknemer een continue investering in leren en ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat de werknemer centraal staat. Met Career Wallet - een applicatie ontwikkeld door de Rabobank en met medewerking van onder andere DUO - wordt het mogelijk voor professionals om hun kwalificaties op een veilige en betrouwbare manier vast te leggen.

In dit webinar leggen we je precies uit hoe de Career Wallet werkt, waarom het belangrijk is om te beschikken over gevalideerde credentials op de arbeidsmarkt, en waarom samenwerken in een ecosyteem als de Dutch Blockchain Coalition zo belangrijk is.

Sprekers:

 • Anne Doeser
 • Hennie Bulstra
 • Katja van Kranenburg

Ronde 1: Webinar - Future trends for blockchain research (Engelstalig)

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar

Over dit webinar

In the Blockchain research webinar, Éva Kalmár, one of the leaders of the DBC’s research workgroup, talks with scientists from different Dutch Universities about current Blockchain-related research projects. In this webinar they will discuss the potential future trends for blockchain research.

More information will follow.

Sprekers:

 • Éva Kalmár

Ronde 2: Webinar – Kansen & uitdagingen tokenizering

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar

Over dit webinar

Wereldwijd worden in verband met de corona pandemie verschillende technologieën ingezet, variërend van video conferencing tot mobiele apps die overheden in staat stellen om het virus te traceren - tot digitale tegoed-coupons. Ook worden alternatieve vormen van (token) financiering onderzocht om bedrijven door de crisis te helpen. Het 2Tokens project heeft als doelstelling om inzicht te krijgen hoe Nederland om moet gaan met tokenizering. Omringende landen als Duitsland en Frankrijk hebben rond dit onderwerp ondertussen een strategie geformuleerd en wet- en regelgeving aangekondigd. Nederland is goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de transitie naar decentralisatie, maar de uitdagingen zijn divers. In dit webinar belicht het 2Tokens project een aantal verschillende use cases die een belangrijke rol spelen in de transitie naar decentralisatie.

Blocklab, onderdeel van havenbedrijf Port of Rotterdam, heeft de eerste stappen gezet in het digitaliseren van internationale handel en logistieke transacties. Recentelijk werd de eerste overdracht van eigenaarschap via een ‘Electronic Bill of Lading’ uitgevoerd met behulp van een token.

De tweede use case, Next Generation Capital, is bezig met het creëren van een token-investeringsfonds waarmee geïnvesteerd kan worden in startups. Voor beginnende bedrijven is het vaak lastig om genoeg financiering binnen te krijgen. Door het aanbieden van een groep startups in een bepaalde sector, worden de risico’s van het investeren verkleind. Op deze manier wordt de investeringsmarkt op een positieve manier ontwricht en komt er meer kapitaal vrij voor startups.

In een project over tokenizering, kan een use case over het creëren van een token natuurlijk niet ontbreken. Onderdeel van het 2Tokens project is het creëren en verkopen van een TWO token. Met deze token kun je toegang krijgen tot de verschillende evenementen die georganiseerd worden door 2Tokens.

Tijdens dit webinar geven we inzicht in de verschillende use cases, de uitdagingen en de kansen die ze bieden. Wil je eerder leren over de kansen & uitdagingen en wat tokens jou kunnen brengen, schrijf je dan snel in voor de 2Tokens ‘Introduction to Tokenization’ masterclass op 5 juni.

Sprekers:

 • Alex Bausch
 • Jelle Pol
 • Jeske Eenink

Sprekers

De lijst met sprekers zal in de komende periode worden aangevuld.
Lees meer over Alex
Alex Bausch

Alex Bausch

Voorzitter 2Tokens.org
Lees meer over Annemarie
Annemarie Brüning

Annemarie Brüning

Presentatrice -
Lees meer over Hennie
No User Pic

Hennie Bulstra

Business Consultant Beleid en Strategie Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Lees meer over Anne
No User Pic

Anne Doeser

Lead HR Innovation Hub Rabobank
Lees meer over Jeske
No User Pic

Jeske Eenink

Partners & Relations Dusk Network
Lees meer over Dick
No User Pic

Dick Epema

Professor of Computer Science TU Delft
Lees meer over Marleen
Marleen Evertsz

Marleen Evertsz

Chief Executive Officer Nxchange
Lees meer over Éva
No User Pic

Éva Kalmár

Researcher and lecturer in Science Communication TU Delft
Lees meer over Jelle
No User Pic

Jelle Pol

Co-Founder & Business Lead Dusk Network
LinkedIn
Lees meer over Marloes
Marloes Pomp

Marloes Pomp

Internationale Strategie & Samenwerkinsgverbanden DBC Dutch Blockchain Coalition
Lees meer over Badreddine
Badreddine Tazrouti

Badreddine Tazrouti

Blockchain Specialist Tazrouti.com
LinkedIn
Lees meer over Rob
Rob Van Gijzel

Rob van Gijzel

Voorzitter Dutch Blokchain Coalition Dutch Blockchain Coalition
Lees meer over Katja
Katja

Katja van Kranenburg

Partner Employment CMS
Lees meer over Peter
Verkoulen Peter

Peter Verkoulen

Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition
Toon alle sprekers