HCA ICT bij Seaside Matchmaking Cybersecurity

Na de opening van HCA ICT-programmamanager Louis Spaninks vonden er vijf pitches plaats gehouden door: Jaap de Bie (Haagse Hogeschool), Marcel Schilder (Cyber Security Center Metropool Regio Amsterdam), Henk de Poot (Nobis), Anna Sperotto (Universiteit Twente) en Oedith Jaharia (Hogeschool Avans Plus). Vanuit de zaal namen vertegenwoordigers van Deloitte en MKB’ers deel aan de discussie.

Bekijk hier de presentatie van Louis Spaninks

De toenemende mate van digitalisering in de samenleving brengt meer en meer cybersecurity uitdagingen met zich mee. Cybersecurity experts hebben een brede basis aan competenties nodig. Een doorlopend leertraject voor cyber security professionals is de enige manier waarop specialisten over de benodigde vaardigheden beschikken om onze beveiliging op hoog niveau te houden.

“De wereld van cybersecurity ontwikkelt zich razend snel. Experts moeten daarom continu geïnformeerd blijven over de laatste technieken en ontwikkelingen binnen het vakgebied”, legt Spaninks uit.

“De vraag is echter hoe het onderwijs omgaat met deze cybersecurity uitdagingen. Wat zijn de trends binnen cybersecurity? En welk type onderwijs past bij welke doelstellingen? In onze sessie werpen wij een blik op de wereld van private onderwijsinstellingen, MOOC’s en de klassieke academica.”