Blockchain initiatieven voor COVID-19

Door het coronavirus zijn we als samenleving ineens terecht gekomen in de grootste crisis van de afgelopen 75 jaar. Het normale leven zoals we dat kennen, is volledig ontwricht. Dat heeft zijn impact op alle onderdelen van de maatschappij. Tegelijkertijd biedt het ook nieuwe kansen. In allerlei sectoren werken we inmiddels grotendeels online, terwijl dat twee maanden geleden onder normale omstandigheden als volstrekt onhaalbaar van de hand gewezen zou zijn.

We zijn gestart met het ontwikkelen van nieuwe innovaties en het opfrissen en versnellen van bestaande ideeën. Dit geldt zowel voor activiteiten van de DBC zelf als voor onze partners – uiteindelijk ís de DBC het ecosysteem waaraan zij bouwt. Wij leveren onze bijdragen – klein en groot – als invulling van onze missie en visie ‘Blockchain for Good’. Juist in deze tijden streven we ernaar om (nieuwe) technologie in te zetten om zo goed mogelijk verder te kunnen met ons leven, nu en in het post-corona tijdperk dat hopelijk snel aanbreekt maar waarin de ontwrichting nog lang zal nawerken.

Op deze webpagina (die voortdurend ververst zal worden) geven we een actueel overzicht van corona-gerelateerde initiatieven waarin we als DBC (-partners) bij betrokken zijn. Het overzicht is zeker niet volledig.

Ideeën, vragen, suggesties? Samen staan we sterk dus neem vooral contact op en laat het ons weten!

Peter Verkoulen
Coalitiemanager DBC
Peter.Verkoulen@DutchBlockchainCoalition.org

De initiatieven