Ga naar inhoud
Blockchain coalitie op Legal Tech Event

Blockchain coalitie op Legal Tech Event

Henk Jan Vink verzorgde namens de Dutch Blockchain Coalition een presentatie tijdens het Philips Lighting Legal Tech Event over de mogelijkheden en kansen van blockchain. Zijn presentatie is hier terug te vinden.


“De zaal zat vol met vertegenwoordigers van bedrijven uit de maakindustrie”, legt Vink uit. “Denk aan organisaties als Phillips, ASML, NXP. Bedrijven te maken hebben met een steeds verdergaande digitalisering van hun productieketens en hun producten.”


Smart contracts en de rol van blockchain

“Onder de deelnemers aan de conferentie was de sense-of-urgency duidelijk aanwezig. De organisaties werden vooral vertegenwoordigd door juridische afdelingen, het was dan ook een legal tech event. We hebben dus ook gekeken naar smart contracts tussen bijvoorbeeld machines onderling. En natuurlijk naar de rol van blockchain in de logistiek.”


“Het is van groot belang dat wij de kansen en de bedreigingen van blockchain op nationaal niveau in kaart gaan brengen Wij moeten samenwerken als we als Nederland zijnde een leidende positie op het gebied van blockchain willen vergaren. Dat is waar de Dutch Blockchain Coalition voorstaat; het verbinden van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen om gezamenlijk de mogelijkheden van deze nieuwe techniek optimaal te benutten.”


Kennismaking met blockchaintechnologie

Organisator Erik Vermuelen noemde de bijeenkomst een groot succes. “Voor veel deelnemers was dit de eerste kennismaking met blockchaintechnologie. Het heeft veel los gemaakt bij de toehoorders, na afloop was blockchain het belangrijkste onderwerp van gesprek.”

Download hier de presentatie van Henk-Jan Vink (PDF)

Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken in de tweede helft van 2024
23 juli 2024

DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken i...

over het bericht: Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024
08 juli 2024

Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024

over het bericht: Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regelingen Assistent
01 juli 2024

Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regeling...