Ga naar inhoud
Blockchain partnerships in Brussel

Blockchain partnerships in Brussel

Ook op EU-niveau werken partijen uit alle hoeken van de maatschappij samen aan blockchain.


Op 6 december is de eerste fase van het European Blockchain Partnership afgerond. Met deze groep hebben we enerzijds nagedacht over de richtlijnen en technische specificaties voor een Europese Blockchain Infrastructuur. Een rapport hierover zal in januari worden opgeleverd. Daarnaast hebben we een aantal use cases uitgekozen waarop we binnen Europa gaan samenwerken, te weten: Self Sovereign Identity, Diploma’s en Belastingregisters. De eerste twee casussen komen overeen met de use cases die we ook vanuit DBC gaan oppakken. Samen met Duitsland en België hebben we binnen Europa het initiatief genomen om een Horizon2020 en een CEF call voor te bereiden, zodat we met deze subsidies de use cases samen verder kunnen onderzoeken en testen. In 2019 zullen we regelmatig verslag doen over onze betrokkenheid in de diverse EU overleggen.


In Nederland hebben we de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap bijeen gebracht in de Dutch Blockchain Coalition. Binnen Europa wordt deze 'triple helix' op een wat andere manier vormgegeven, daar zijn drie verschillende gremia:


  1. European Blockchain Partnership, een groep met vertegenwoordigers vanuit de overheid.
  2. EU Blockchain Observatory and Forum, een mix van adviseurs en wetenschappers met als doel het in kaart brengen van belangrijke initiatieven, het monitoren van ontwikkelingen en het inspireren van gemeenschappelijke acties.
  3. International Association for Trusted Blockchain Applications, een groep vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven en de startup community.


DBC heeft aan meerdere rapporten van het EU Blockchain Observatory and Forum meegewerkt, zoals die over de GDPR.


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto?
12 juni 2024

DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto...

over het bericht: Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024
29 mei 2024

Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024

over het bericht: Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs
27 mei 2024

Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs