Ga naar inhoud
​Blockchain voor gelijke kansen en welvaart

​Blockchain voor gelijke kansen en welvaart

René Penning de Vries, voorzitter van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) bracht vorige week een bezoek aan Washington om er kennis te delen over de potenties van blockchain en wat landen nodig hebben om over te kunnen gaan naar blockchain toepassingen op grote schaal.



Organisaties die werden bezocht waren de Congressional Blockchain Caucus, de Information Technology & Innovation Foundation, de IMF en de National Institute for Standards and Technology. Bovendien was de DBC organiserend partner van een blockchainsessie bij de World Bank Group Spring Meetings 2018.


World Bank Group Spring Meetings

Dat technologie een sleutelrol speelt in financial inclusion, werd eerder op de Spring Meetings al uitgesproken door Koningin Máxima, vanuit haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering.


In de blockchainsessie werd hier verder op ingegaan en dan vooral op de potentie van blockchain voor wereldwijde gelijke kansen en welvaart. Aanwezig waren overheden, experts, beleidsmakers en opiniemakers. Het programma bestond uit een introductie van Mr. Shaolin Yang (Managing Director van de World Bank Group) en Sigrid Kaag (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), use cases vanuit verschillende landen waaronder de Fairchain (Moyee Coffee) van Guido van Staveren van Dijk en een paneldiscussie waar René Penning de Vries aan meedeed. Penning de Vries vertelde de aanwezigen hoe er in Nederland in coalitievorm wordt gewerkt aan drie actielijnen met als doel een versnelling te maken naar blockchain-toepassingen op grote schaal. Naast de paneldiscussie is René Penning de Vries geïnterviewd.


World Bank Group en disrupting technologies

De World Bank Group is geïnteresseerd in de potenties die disruptieve technologieën als blockchain bieden voor universele toegang tot overheidsdiensten, financiële diensten en wereldmarkten. Doel is om landen te helpen zich voor te bereiden op een digitale toekomst. Het is voor het eerst dat er een sessie speciaal aan blockchain is gewijd. De totstandkoming van het event gebeurde in samenwerking met de Dutch Blockchain Coalition, een brede groep organisaties uit de private sector en internationale partners.


Lees hier het interview met René Penning de Vries in het FD.


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...