Blockstart is a GO!

'Dit Europese project sluit optimaal aan op ons campus ecosysteem waar ondernemers, wetenschappers en studenten werken aan slimme diensten die de kwaliteit van leven verbeteren, aldus Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus.'  

Het 3,5 jaar durende project wordt ondersteund door Interreg Noord-West-Europa en kan beschikken over een budget van 5 miljoen euro.

Oplossingen voor de sectoren gezondheid, logistiek en agrofood
Veel MKB bedrijven vinden het lastig om met nieuwe technologieën aan de gang te gaan, onder meer omdat de schaalgrootte van MKB-bedrijven vaak te gering is. Het project Blockstart is erop gericht dat wel mogelijk te maken. De samenwerkende partners vormen een internationaal ecosysteem van bedrijfsnetwerken, incubatoren en blockchainexperts. Zij zullen de grootste uitdagingen voor het MKB in gezondheid, logistiek en agrofood in kaart brengen en aanpakken. Dat ecosysteem levert dan bedrijfsondersteuning, netwerkmogelijkheden en een testomgeving.'

Interesse
Voor meer informatie, kunnen bedrijven contact opnemen met het MKB loket van de Brightlands Smart Services Campus via mkb.smartservices@brightlands.com.

Deelname is kosteloos voor MKB-bedrijven.

De Brightlands Smart Services Campus maakt deel uit van Brightlands, een open innovatie community die bestaat uit 4 campussen en waar wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders samenwerken aan de grand challenges op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De Brightlands Smart Services Campus richt zich hierbij primair op het ontwikkelen en faciliteren van een community die data kan omzetten in slimme diensten. Founding fathers van de campus zijn APG, Maastricht University en de Provincie Limburg.