Ga naar inhoud

BlueGen.ai sluit zich aan als nieuwe partner bij DBC

De DBC verwelkomt met enthousiasme nieuwe partner BlueGen.ai.

Het beschikbaar stellen van decentrale data is vaak een groot probleem vanwege de privacy regelgeving en risico's. BlueGen.ai neemt met hun synthetische data generatie platform deze beperkingen weg zodat organisaties in staat zijn om hun innovatie te versnellen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van data voor betere samenwerkingen en onderzoek, het versnellen van ontwikkeltrajecten dankzij veilige testdata of betere trainingsdata voor het ontwikkelen en testen van nieuwe machine learning modellen. Als spinoff van TU Delft heeft BlueGen.ai daarbij de beschikking over de nieuwste technologieën zoals differential privacy waarmee hogere levels van privacy gegarandeerd kunnen worden. Maar ook de combinatie met Federated Learning waarmee ze een privacy veilige synthetische dataset kunnen genereren over verschillende datasets zonder dat deze bij elkaar hoeven te komen. Data innovatie en data privacy gaan heel goed samen dankzij de door BlueGen.ai gegenereerde synthetische data.

Iman Alipour, CEO BlueGen.ai: "BlueGen.ai is aangesloten bij de Dutch Blockchain Coalition om de adoptie van onze technologie te versnellen om daarmee privacy-veilig data delen te bevorderen. Dit vereist samenwerking tussen de afnemers van de technologie zoals organisaties in de overheid, zorg en financiële sector en de aanbieders ervan. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door platformen zoals DBC. We zijn hierbij vooral gericht op kennis deling, gezamenlijk tot oplossingen komen die adoptie in de weg staan en het identificeren van nieuwe use cases."

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.