Ga naar inhoud

Dutch Blockchain Coalition zet veiligheid voorop

In het kader van de Cybersecurity maand Oktober ging thema-lead Veiligheid Mark van Staalduinen in gesprek met Computable over het recent gelanceerde thema binnen de DBC.


Nu blockchaintechnologie zich in een verdere fase in de adoptiecurve bevindt, is een veilig en betrouwbaar blockchainecosysteem cruciaal. 

Van Staalduinen: "We gaan effectieve maatregelen identificeren om de risico’s beter beheersbaar te maken. Gekeken wordt welke lessen uit het verleden kunnen worden getrokken. Bij nieuwe blockchain-applicaties kan daar rekening mee worden gehouden [...] Dit is een zaak die niet alleen het bedrijfsleven, maar ook overheid en wetenschap aangaat. We moeten daar allemaal een rol in spelen: zowel vragers als aanbieders van oplossingen. Partijen willen graag kennis delen als ze daar ook knowhow voor terug krijgen. Een coalitie zoals de Dutch Blockchain Coalition kan alleen succesvol zijn bij wederkerigheid. Als het onderlinge vertrouwen groeit en bedrijven zien dat ze ook kennis uit hun contacten kunnen halen, komen ook deals dichterbij."

Lees het hele artikel op de website van Computable