Ga naar inhoud
Kijk terug naar sessies van de Dutch Blockchain Coalition tijdens Conferentie Nederland Digitaal 2021

Kijk terug naar sessies van de Dutch Blockchain Coalition tijdens Conferentie Nederland Digitaal 2021

8 tot en met 10 februari 2021 vond de Conferentie Nederland Digitaal plaats. De Dutch Blockchain Coalition (DBC) heeft deelgenomen aan 3 sessies. Hieronder is de mogelijkheid om deze sessies terug te kijken.


Decentrale technologie in de praktijk

Peter Verkoulen van de Dutch Blockchain Coalition heeft samen met Hidde Terpoorten van HYFEN en Aljosja Beije van BlockLab een sessie gehouden rondom de use cases Pensioenen en Logistiek. Zij hebben de potentie van decentrale technologieën in de komende jaren belicht en de aandacht gevestigd op de recentelijk behaalde resultaten.



uNLock-case: Valorisatie met MKB voor Corona

uNLock is een open source, non-profit oplossing die het mogelijk maakt om met 100% zekerheid een bewijs van een recente negatieve coronatests/vaccinatie/ immuniteit af te geven. Deze oplossing beschermt de privacy van de gebruikers en is gebaseerd op blockchaintechnologie. Peter Verkoulen sprak namens de Dutch Blockchain Coalition samen met Jeannine Peek, boegbeeld ICT en Olivier Rikken van Ledger Leopard over het op de markt brengen van de oplossing en de kracht van het mkb in de ontwikkeling.



Toekomst van onze digitale identiteit

In vele sectoren en bij vele organisaties is het onderwerp digitale identiteit een hot topic. . De digitale identiteit van Nederlandse burgers en de rol die de overheid daarin speelt is in bijna alle maatschappelijke sectoren relevant. Van de zorg tot het onderwijs. Het Ministerie van BZK heeft een Engelstalige sessie gehouden over de toekomst van onze digitale identiteit waar de DBC aan mocht bijdragen.

In deze sessie werd met diverse maatschappelijke partijen een open gesprek gevoerd over de toekomst van onze digitale identiteit (self sovereign identity), de daarvoor benodigde infrastructuur, afspraken en wat partijen zien als de rol van de overheid hierin.



Team dutch digital delta was in verschillende sessies en bijeenkomsten aanwezig bij de Conferentie Nederland Digitaal en in dit bericht kun je alle sessies terugkijken.


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto?
12 juni 2024

DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto...

over het bericht: Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024
29 mei 2024

Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024

over het bericht: Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs
27 mei 2024

Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs