Ga naar inhoud

Credenco nieuwe partner van de Dutch Blockchain Coalition (DBC)

De DBC verwelkomt met enthousiasme Credenco als nieuwe partner. Credenco heeft als doel om het vertrouwen tussen burgers en organisaties te vergroten, door nu en in de toekomst veilig informatie te delen en verifiëren. 


De expertise van Credenco is het ontwikkelen en implementeren van oplossingen op basis van Self-Sovereign Identity (SSI) technologieën die zich focussen op het betrouwbaar, eenvoudig en veilig werken met waardevolle en persoonlijke informatie. Met hun digitale ID oplossing hebben ze onder andere samen met het Ministerie van J&V en de RET een succesvolle pilot uitgevoerd om de fysieke BOA passen te vervangen door een digitale variant die fraudebestendig en privacyvriendelijk is. Daarnaast houdt Credenco zich bezig om met dezelfde technologie een digitale VOG te ontwikkelen waarmee organisaties deze geautomatiseerd kunnen valideren en in hun administraties kunnen verwerken.

Eelco Klaver, CTO van Credenco: “Wij zijn er van overtuigd dat SSI de manier is om informatie met elkaar te delen. Het geeft de eigenaar controle over zijn eigen gegevens en de benodigde privacy, terwijl de ontvanger van de informatie de betrouwbaarheid kan controleren. Maar dit gaat alleen werken als verschillende systemen met elkaar kunnen samenwerken. Dat is ook de reden dat we gebruik maken van open standaarden in onze oplossingen. Net als de DBC zien wij interopabiliteit als een belangrijke voorwaarde om de adoptie van SSI te vergroten. We kijken ernaar uit om samen te werken met de DBC en haar partners om zo o.a. een bijdrage te kunnen leveren aan het Dutch Decentralized Identity Profile (DDIP).”


De DBC is verheugd dat Credenco zich bij de coalitie aansluit en ziet uit naar de nieuwe samenwerking om zo gezamenlijk verder te werken aan de ontwikkeling en toepassing van een veilige en verifieerbare informatieoverdracht.

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.

Wil je meer informatie? neem dan contact op met:
over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris