Ga naar inhoud
DBC en Digicampus ‘Ask Me Anything’ sessie over de Odyssey hackathon

DBC en Digicampus ‘Ask Me Anything’ sessie over de Odyssey hackathon

Vorige week organiseerde Odyssey ter voorbereiding op de SSI track van de hackathon een ‘Ask me anything’ sessie met track owners DBC en Digicampus. In een interactieve online sessie met meer dan 25 deelnemers werden vele vragen beantwoord en onderwerpen verduidelijkt rondom de Self-Sovereign Identity challenge.


Alle vragen die gesteld zijn in de sessie zijn hier terug te vinden.


De deelnemers kwamen uit diverse organisaties uit verschillende landen, variërend van studenten, startups, identity specialisten, banken en overheden.


Belangrijke vragen waren er over wat het betekent dat alle oplossingen open source moeten zijn. Giulietta Marani van Digicampus lichtte toe dat we echt willen dat alle oplossingen die gebouwd worden beschikbaar zijn voor iedereen om op door te bouwen. Dat betekent dat teams zich zullen moeten conformeren aan bijvoorbeeld de Apache 2.0 licentie, waarbij de code die ze maken tijdens de hackathon open source is, hoewel het wel mogelijk is om te bouwen op technologie die op zichzelf niet (volledig) open is, met een bronvermelding.


Ook waren er vragen over de bounties: de manier waarop er voor der SSI challenge prijzen worden uitgereikt verschilt van de andere tracks in de Odyssey hackathon. In plaats van teams die allemaal strijden om de beste oplossing te vinden voor een challenge, willen we in de SSI-challenge bounties uitreiken voor teams die verschillende aspecten van de identity uitdaging op de beste manier weten op te lossen. Daarbij gaat het om de beste aansluiting op de identity uitdagingen van andere tracks, de beste interoperabiliteit-oplossing (technisch) en de beste oplossing op het gebied van policy, regelgeving of gebruikservaring. Meer informatie over de bounties staat in de uitgebreide toelichting op de SSI challenge.


24 februari is de laatste dag dat teams zich in kunnen schrijven, dus als je dat nog niet gedaan hebt, wees dan snel! Schrijf je hier in.


In de komende weken zullen ook technische resources beschikbaar komen zoals datasets van onder meer de Kamer van Koophandel, informatie over de SSI catalogus van TNO en informatie over juridische ondersteuning. Omdat legally enabled self-sovereign identity een belangrijk thema is, zullen de juridische professionals verbonden aan DBC de nodige support gaan bieden aan de Odyssey teams zodat wet- en regelgeving op een goede manier worden meegenomen in de te bouwen oplossingen.


Nieuws

over het bericht: Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Standaardisatie - 26 februari 16:00-17:00
16 februari 2024

Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Stan...

over het bericht: DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-regels
30 januari 2024

DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-r...

over het bericht: BGP Decentrale Technologie
29 januari 2024

BGP Decentrale Technologie