Ga naar inhoud

DBC verwelkomt nieuwe partner thebrownpapercompany

De DBC heet nieuwe partner thebrownpapercompany van harte welkom. thebrownpapercompany ondersteunt sinds 1999 haar relaties bij verandervraagstukken en creëert, van bestuurstafel tot en met de werkvloer, maximale waarde voor haar klanten. In 2014 kozen de lezers van het blad MT, thebrownpapercompany als beste implementatiebureau bij het doorvoeren van verandering. Deze veranderingen zijn steeds meer gericht op de digitale transitie en de focus is aan het verschuiven naar Digital & Data, maar wel gericht op mensen, processen en technologie.


Gerbrand Ruiter, partner bij thebrownpapercompany: “Data is enorm belangrijk voor innovatie en voor marktdisruptie, zowel in als buiten de zorg. Het is van vitaal belang om in de zorg data uit te wisselen voor patiëntveiligheid, ontwikkeling van therapie, maar ook voor innovaties. Hiervoor moet data vindbaar, toegankelijk, en herbruikbaar zijn en de systemen interoperabel; conform de FAIR principes. Hier speelt blockchaintechnologie een belangrijke rol in, waarmee een type Data Marketplace kan ontstaan die nodig is om data veilig en vertrouwd uit te wisselen.


Voor mij staat ook centraal dat blockchain en aanpalende technieken zoals linked data een enorme versterkende kracht kunnen hebben voor de inzet van Artificiële Intelligentie, Machine Learning, Federated Learning, Distributed Ledger Technology en dergelijke. Het is namelijk een Utopie om te denken dat we alle gezondheidsdata op één centrale database zouden kunnen verzamelen.

Van de samenwerking verwachten wij vanuit thebrownpapercompany vooral de strategie en de roadmap te kunnen ontwikkelen waarbij andere partners de technische realisatie kunnen oppakken. Simpel voorbeeld: wij denken na over welke processen goed in blockchaintechnologie zijn te vangen, de technische partners maken op basis van platformen een Proof of Concept of Minimal Viable Product dat we dan kunnen gebruiken als evidence based data exchange.”

Over thebrownpapercompany
thebrownpapercompany helpt haar klanten al 20 jaar om impact te maken. Impact maak je door een effect te hebben met die activiteiten die gewaardeerd worden door klanten. In de huidige samenleving kan een organisatie niet voortbestaan zonder te acteren naar verkregen inzichten. Impact hebben geeft bestaansrecht. Om de concurrentiepositie te versterken is vernieuwen en innoveren van belang. Een organisatie moet niet te lang blijven hangen in wat de organisatie doet of heeft gedaan, maar kijken naar wat de organisatie kan gaan doen. Wanneer een organisatie vooruitkijkt naar wat gedaan kan worden en hoe de organisatie gaan innoveren, dan kan er impact worden gemaakt. Hun visie is daarom: “Het is niet de vraag wat innovatie doet voor jou, maar wat jij doet om te innoveren.”