Ga naar inhoud

Syntho – specialist in AI gegenereerde Synthetische Data - sluit zich aan als nieuwe partner bij DBC


De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt met enthousiasme Syntho als nieuwe partner. Syntho, een in Amsterdam gevestigde startup, revolutioneert de data-industrie met AI gegenereerde synthetische data. We kijken uit naar een mooie samenwerking.


Als toonaangevende aanbieder van software voor synthetische data heeft Syntho als missie om bedrijven wereldwijd in staat te stellen AI gegenereerde synthetische data op grote schaal te genereren en te benutten. Middels hun innovatieve oplossingen, de Syntho Engine, versnellen ze de realisatie van data-gedreven innovatie door privacygevoelige data sneller en slimmer te ontsluiten. Hiermee accelereren zij een open data-economie, waar data snel en eenvoudig kan worden ontsloten zonder compromissen op het gebied van privacy. Syntho is hiermee winnaar van de prestigieuze Philips Innovation Award, winnaar van de global SAS hackathon in healthcare & lifescience en uitgeroepen tot leading Generative AI-startup in healthcare door NVIDIA.

Waarom echte data gebruiken als je synthetische data kan gebruiken? De relevantie van synthetische binnen het netwerk van de Dutch Blockchain Coalition kan op diverse manieren relevant zijn:

  • Privacybescherming: Synthetische data kan worden gebruikt als alternatief voor het gebruik van echte data om de privacy van gebruikers te waarborgen bij blockchain technologie, decentrale netwerken en gerelateerde activiteiten.
  • Testen en ontwikkeling: Synthetische data kan worden gebruikt als testdata om blockchain-toepassingen en -protocollen te testen en te ontwikkelen, zonder de noodzaak om echte persoonsgegevens (productiegegevens) te gebruiken.
  • Opleiding en training: Synthetische data kan worden gebruikt om personeel en ontwikkelaars op te leiden in het gebruik van blockchain-technologieën zonder de privacy van echte gebruikers in gevaar te brengen. Dit kan de kennis en vaardigheden op het gebied van blockchain bevorderen.
  • Onderzoek en innovatie: Voor onderzoek en innovatie binnen en buiten de Dutch Blockchain Coalition kan synthetische data dienen als een waardevolle bron voor het uitvoeren van experimenten, pilots en het ontwikkelen van nieuwe blockchain-toepassingen.

Wim Kees Janssen, CEO Syntho: "Samen creëren we een toekomst vol nieuwe technieken. Laten we in de realisatie van die missie vooral samen optrekken om oplossingen te vinden voor uitdagingen en zorgen dat we innovatie op een verantwoordelijke manier realiseren. Wij denken graag mee in gezamenlijke toepassingen en use-cases en kijken uit naar een prettige samenwerking."


Bij interesse in samenwerkingen is contact mogelijk via kees@syntho.ai

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.