Ga naar inhoud

De DBC verwelkomt met enthousiasme Impierce Technologies B.V. als nieuwe partner

Impierce Technologies heeft als doel ervoor te zorgen dat iedereen frictieloos, veilig en privacy vriendelijk kan interacteren met digitale ecosystemen.


Impierce Technologies richt zich op de ontwikkeling, bevordering, acceptatie en interoperabiliteit van Self-Sovereign Identity (SSI) technologie. Zij ontwikkelen hiervoor onder andere een next generation Identity-as-a-Service (IDaas) oplossing en de open source digital identity app UniMe waarmee ze mogelijkheden ontsluiten voor naadloze transacties, gepersonaliseerde ervaringen en betekenisvolle verbindingen op een veilige en privacy vriendelijke manier.

Jelle Millenaar, CEO van Impierce Technologies: “In het laatste jaar zien we dat belangrijke spelers, zoals overheden, standaardisatie organisaties en het bedrijfsleven, grote stappen zetten naar SSI. Zo introduceert de EU een nieuwe digitale identiteitswetgeving gebaseerd op SSI principes: eIDAS 2.0. Maar SSI werkt alleen als je een groot ecosysteem hebt van aaneengesloten oplossingen. Daarom werkt Impierce Technologies graag samen met andere partijen op basis van standaarden en open-source ontwikkeling. Binnen DBC sluiten we daarom aan bij het Decentralized Identity Interop Profile (DIIP) en kijken ernaar uit om gezamenlijk SSI een realiteit te maken in Nederland”.

De DBC is verheugd dat Impierce Technologies zich bij de coalitie aansluit. De DBC kijkt uit naar de nieuwe samenwerking om zo gezamenlijk verder te werken aan het versnellen van een waardegedreven decentrale inrichting van digitale infrastructuur in Nederland.


Meer informatie over de DBC via:
over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris