Ga naar inhoud
De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt Energy Web Foundation als nieuwe partner

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt Energy Web Foundation als nieuwe partner

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is verheugd te kunnen melden dat Energy Web Foundation (EWF) aansluit bij de coalitie als nieuwe partner. De samenwerking past goed bij de ambitie van de DBC om betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen tot stand te brengen door middel van samenwerkingsverbanden tussen leden. Samen met DBC partners gaan we de komende tijd werken aan visie-ontwikkeling en use cases.


Beide organisaties verwachten dat deze samenwerking een positieve impact zal hebben op de lopende activiteiten op het gebied van de energietransitie. De energietransitie is een van de belangrijkste maatschappelijke opgaves waar overheden, ondernemingen en burgers voor staan. Onderzoekers houden zich ook met dit onderwerp bezig. Blockchain speelt een belangrijke rol in deze transitie door bijvoorbeeld certificaten van groene stroom en biobrandstoffen te digitaliseren en te decentraliseren. Maar ook de optimalisatie van ons elektriciteitsnetwerk wordt complexer door de groei van groene stroom die zowel grootschalig (industrieel) en kleinschalig (door huishoudens) wordt opgewekt. Steeds meer worden de certificaten van deze groene stroom gebruikt om CO2 te compenseren. De elektrische auto’s van de toekomst kunnen een integraal onderdeel worden van het elektriciteitsnet voor het leveren en opslaan van energie. En zo zijn er nog veel meer toepassingen die de energietransitie mogelijk maken.


EWF houdt zich met deze vraagstukken bezig sinds haar oprichting in 2017. Achter EWF zit het gerenommeerde Rocky Mountain Instute en blockchain start-up Grid Singularity. In 2019 was de lancering van mainnet Energy Web Chain. De leden van EWF, meer dan 100 energiebedrijven wereldwijd, bouwen aan applicaties zoals Proof-of-Origin die de herkomst van groene energie moet aantonen. Of aan Flex, waarbij individuele batterijen van huishoudens of in elektrische voertuigen rechtstreeks kunnen deelnemen aan de energiemarkt.


Walter Kok, CEO van de Energy Web Foundation: “Overal in de wereld wordt hard gewerkt aan blockchain use cases die de energietransitie gaan versnellen. Nederland heeft een uitstekende uitgangspositie om niet alleen langszij te komen, maar ook om koploper te worden. Met de nieuwe energiewet in de maak, denken we in Nederland een versnelling in te kunnen zetten op dit terrein. De Dutch Blockchain Coalition is het ideale publiek-private platform en springplank om dit voor elkaar te krijgen.


”Peter Verkoulen, Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition: “EWF verrijkt de coalitie met haar brede en relevante kennis. Wij brengen onze kennis en expertise samen om de positie van Nederland als kennismaatschappij op dit gebied te versterken. Het toetreden van EWF als actieve kennispartner versterkt het totale Nederlandse blockchain ecosysteem.”


Kijk hier naar een filmpje over Blockchain en Energie met onder andere een interview met Walter KokMeer weten over Dutch Blockchain Coalition, klik hier.


Nieuws

over het bericht: Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024
08 juli 2024

Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024

over het bericht: Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regelingen Assistent
01 juli 2024

Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regeling...

over het bericht: DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto?
12 juni 2024

DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto...