Ga naar inhoud

Jacob Boersma verkozen tot co-chair van de Identity werkgroep

INATBA, International Association of Trusted Blockchain Applications, heeft Jacob Boersma van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) verkozen tot co-chair van haar Identity werkgroep. Boersma zal deze rol vervullen samen met Kai Wagner van Jolocom en tevens lid van de raad van bestuur van INATBA.

De Europese vereniging INATBA heeft als doel om de ontwikkeling van blockchaintechnologie binnen en buiten Europa te bevorderen. Zij stimuleert de wereldwijde acceptatie van blockchain op verschillende gebieden, zoals recht, financiën en onderwijs. Ook biedt zij publieke en private ontwikkelaars en gebruikers van distributed ledger technology (DLT) een wereldwijd platform om te communiceren met regelgevers en beleidsmakers om zo blockchain-technologie naar de volgende fase te brengen. De organisatie heeft 170 leden uit 32 verschillende landen. De Dutch Blockchain Coalition is ook lid van INATBA.

Jacob Boersma, die vanuit DBC Self-Sovereign Identity projecten leidt, zal zich nu ook op internationaal gebied gaan bezighouden met Identity vraagstukken. De INATBA Identity Working Group heeft tot doel de uitwisseling van ideeën, best practices en kennis tussen de digitale identiteit en blockchain-gemeenschappen, waaronder onderzoekers, overheden en internationale instellingen, te faciliteren. De werkgroep ondersteunt en bevordert de totstandkoming van een identiteitsecosysteem voor interoperabele, vertrouwde blockchaindiensten.

Jacob is enthousiast over zijn nieuwe rol binnen INATBA: ”Het is mooi om mijn kennis te kunnen delen en krachten te bundelen binnen Europa. Vanuit de DBC dragen we graag bij aan INATBA, waarbij we aansluiten op ontwikkelingen in Europa op het gebied van decentrale digitale identiteit, gebaseerd op blockchaintechnologie. Momenteel houd ik mij onder andere bezig met het opzetten van een gedecentraliseerde SSI infrastructuur voor Nederland en een whitepaper over de kernprincipes van Self-Sovereign Identity. Deze onderwerpen sluiten goed aan bij de Identity werkgroep van INATBA. Vanuit de DBC kijken we er dan ook naar uit om nauw betrokken te zijn bij de Identity vraagstukken binnen Europa.”

Bouwsteen Digitale Identiteiten - SSI

Lees meer

Contactpersoon

over het bericht: Alexander van den Wall Bake

Alexander van den Wall Bake

Program Lead Self-Sovereign Identity (SSI)

over het bericht: Yvo Hunink

Yvo Hunink

Program Lead Digital Product Passports

over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris

over het bericht: Mark van Staalduinen

Mark van Staalduinen

Program Lead Digital Trust NL

over het bericht: Marloes Pomp

Marloes Pomp

Program Lead Governance & Web3

over het bericht: Nina Huijberts

Nina Huijberts

Innovation Manager

over het bericht: Robert Jan van Pelt

Robert Jan van Pelt

Programmamanager Company Passport

over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager

over het bericht: Rob van Gijzel

Rob van Gijzel

Voorzitter

over het bericht: Koen Hartog

Koen Hartog

Lead Use Cases

over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Program Lead Digital Commons and Interoperability

over het bericht: Femke Bartelds

Femke Bartelds

Communicatieadviseur