Ga naar inhoud

DeSocialWorld sluit zich aan als nieuwe partner bij DBC

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt met enthousiasme DeSocialWorld als nieuwe partner. DeSocialWorld is een decentrale sociale media applicatie die draait op de DeSo blockchain. We kijken uit naar een mooie samenwerking.


De macht op het gebied van sociale media is op dit moment gecentraliseerd bij een klein aantal bedrijven. Zij zijn eigenaar van onze content, zij verdienen eraan, zij bepalen wat er wel of niet getoond wordt, en zij kunnen met een druk op de knop een gebruiker en de bijbehorende historie wissen.

Op de DeSo blockchain zijn gebruikers “in control”. Zij zijn eigenaar van hun content, zij verdienen eraan, zij kunnen met één enkele identity in de applicaties van hun voorkeur inloggen en vinden in iedere applicatie al hun content terug.

Edo Koevoet, CEO & Founder DeSocialWorld: “De DeSo blockchain biedt oplossingen voor problemen in het huidige centrale sociale media landschap. Tegelijkertijd is het terrein van decentrale sociale media onontgonnen en biedt het uitdagingen. Het is goed om die niet alleen aan te pakken, maar in een mooi samenwerkingsverband als de Dutch Blockchain Coalition. ”


Over DeSocialWorld

DeSocialWorld is wereldwijd één van de meest gebruikte applicaties die draait op de DeSo blockchain. DeSocialWorld richt zich op het vinden en binden van internationale gebruikers, bijvoorbeeld door haar website in meerdere talen aan te bieden. Als ook het produceren van feeds met berichten in onder andere de Chinese, Nederlandse en Spaanse taal.

De unieke blockchainkenmerken zoals decentrale opslag en een wallet maken iets unieks mogelijk, namelijk het “democratiseert” toegang tot transacties. Gebruikers kunnen, peer-to-peer, een “waarde”, zoals een NFT of dienst, uitruilen voor een crypto token. DeSocialWorld draagt dus bij om de macht van de Social Media bedrijven in handen van de gebruikers te krijgen.


Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition nodigen we uit contact op te nemen.