Ga naar inhoud
Dutch Blockchain Coalition en 2Tokens bundelen krachten

Dutch Blockchain Coalition en 2Tokens bundelen krachten

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) sluit zich aan bij het 2Tokens project en steunt de ontwikkeling van een routekaart naar tokenfinanciering en het creëren van bewustzijn omtrent tokenizering. Peter Verkoulen, Coalitiemanager bij DBC, is toegetreden tot de Raad van Advies en steunt het 2Tokens project met zijn kennis en expertise.


Tokenizering maakt het mogelijk om op een hele andere manier naar waardeoverdracht te kijken. En dan hoeft het helemaal niet om financiële transacties te gaan. Juist nu het onderwerp veel breder beschouwd wordt dan alleen vanuit cryptocurrencies, is het een onderwerp met veel relevantie voor de DBC. We treden dan ook graag toe tot het 2Tokens project. – Peter Verkoulen, Coalitiemanager, Dutch Blockchain Coalition


Wereldwijd worden in verband met de corona pandemie verschillende technologieën ingezet, variërend van video conferencing tot mobiele apps die overheden in staat stellen om het virus te traceren - tot digitale tegoed-coupons. Ook worden alternatieve vormen van (token) financiering onderzocht om bedrijven door de crisis te helpen. Het 2Tokens project heeft als doelstelling om inzicht te krijgen hoe Nederland om moet gaan met tokenizering. Omringende landen als Duitsland en Frankrijk hebben rond dit onderwerp ondertussen een strategie geformuleerd en wet- en regelgeving aangekondigd. Nederland is goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de transitie naar decentralisatie, maar de uitdagingen zijn divers.


Tokenizering zal onze economie op dezelfde manier transformeren zoals aandelen en aandelenmarkten dat deden in de 17e eeuw. Token technologie raakt niet alleen de financiële markten maar ook hoe wij in de samenleving met elkaar in digitale omgevingen samenwerken en waarde met elkaar delen. – Alex Bausch, Projectleider, 2Tokens


Het gebruik van tokens in de samenleving gaat terug tot in de oudheid, maar met technologieën zoals blockchain kunnen de kosten van veilige en betrouwbare waarde transacties drastisch worden verlaagd. Het potentieel van de token economie is enorm - mede door efficiëntere digitale oplossingen voor bestaande financierings-methodes en door de opkomst van geheel nieuwe modellen voor financiering en samenwerkingsvormen.


Het project is gestart in november 2019 met een reeks ronde tafel discussies, waarbij de uitdagingen en mogelijkheden rond tokens zijn besproken met specialisten uit verschillende sectoren. De resultaten en aanbevelingen van deze sessies zullen worden verwerkt in de uiteindelijke Routekaart Token Financiering. In fase twee worden tokenizering usecases uitgewerkt met bedrijven uit de Rotterdamse haven en de Amsterdamse Zuid As. Verschillende werkgroepen bestaande uit juristen, economen en blockchain-specialisten zullen de verschillende aspecten van token financiering onderzoeken en documenteren. Dit moet inzicht geven over waar de huidige barrières omtrent tokenizering liggen, maar ook wat de meerwaarde is voor de samenleving.


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken in de tweede helft van 2024
23 juli 2024

DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken i...

over het bericht: Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024
08 juli 2024

Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024

over het bericht: Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regelingen Assistent
01 juli 2024

Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regeling...