Ga naar inhoud

Eerste cohort van de European Blockchain Sandbox bekend!

Eerste cohort van de European Blockchain Sandbox, een initiatief van de European Commission is bekend! Met een mooie rol voor DBC-partner Warren Brandeis. Het zorgvuldig samengestelde selectieproces werd door hun blockchain-experts begeleid onder toezicht van een panel van onafhankelijke academici.

De DLT Sandbox heeft als doel om een veilige en betrouwbare omgeving te creëren waarin aanbieders van DLT-toepassingen en relevante toezichthouders uit verschillende lidstaten een open gesprek kunnen voeren over knelpunten en mogelijke oplossingen van hun use cases mbt regelgeving. Het doel is om zo de rechtszekerheid voor innovatieve blockchain-technologieoplossingen te vergroten.

Het project duurt drie jaar, elk jaar worden twintig projecten geselecteerd om mee te doen.

Dit keer geweldig nieuws voor onze partners 2Tokens, Rabobank, ABN AMRO Bank N.V., die met hun gezamenlijke usecase "tokenized securities with payments through stablecoins" zijn geselecteerd om mee te doen aan dit eerste cohort. Daarnaast is ook de nederlandse deelnemer Chunk Works uitgekozen om mee te doen aan dit cohort. Kortom een mooie selectie vanuit Nederland.

De lijst met initiatieven toont de innovatie die in Europa gaande is waarin decentrale technologie een doorslaggevende rol speelt. Diverse projecten waarin digital product passports, decentralized identities, data markets en tokenization worden ingezet! Zie alle geselecteerde projecten via deze link.