Ga naar inhoud
Eerste praktijktest uNLock succesvol verlopen

Eerste praktijktest uNLock succesvol verlopen

Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen doen eerste praktijktoets in aanloop naar de pilot evenementen. De Dutch Blockchain Coalition is, samen met een aantal van haar partners, betrokken bij dit initiatief.


Met de uNLock-app kan iemand veilig, privacy-vriendelijk en betrouwbaar een negatief testresultaat delen conform de principes van ‘Self Sovereign Identity’. Op basis van dit testresultaat kan hij/zij vervolgens toegang krijgen tot een tijdelijke ‘bubbel’, waarbinnen andere COVID-maatregelen zoals kleine groepsgrootte of 1,5 meter afstand kunnen worden losgelaten.


Afgelopen week hebben Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen een geslaagde praktijktoets uitgevoerd in aanloop naar de pilot evenementen die in januari 2021 plaats gaat vinden. Tevens is de Stichting uNLock opgericht. Lees Persbericht: Digitale testbewijzen Covid-19 bieden perspectief voor evenementenbranche over deze praktijktest. En bekijk onderstaande video voor meer informatie.Deze ontwikkeling biedt vertrouwen voor de grotere pilots die het kabinet heeft toegezegd voor januari komend jaar. En het biedt tevens goede hoop dat er gauw weer wat meer kan. Trots dat wij hier een steentje aan mogen bijdragen!


Luister het interview van BNR met coalitiemanager DBC én voorzitter van de stichting uNLock Peter Verkoulen hier terug.


Als je financieel of als partner bij wilt dragen aan de verdere ontwikkeling en uitrol van uNLock, neem dan contact op via unlock@DutchBlockchainCoalition.org


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...