Ga naar inhoud
Blockchain-technologie maakt het mogelijk om geld te verdienen met je elektrische auto

Blockchain-technologie maakt het mogelijk om geld te verdienen met je elektrische auto

De NOS bericht vandaag over een energie project dat gebruik maakt van blockchain-technologie waarbij DBC partner IBM een rol heeft gespeeld in het ontwikkelen van het platform.


Het artikel beschrijft een project waarbij de eigenaren van een elektrische auto en een slimme meter per jaar enkele honderden euro's kunnen verdienen. Landelijke netbeheerder Tennet heeft o.a. in Nederland de mogelijkheid om auto's op te laden als er een overschot aan energie is en vanuit de accu terug te leveren aan het net als er tekorten zijn. Op schaal kan dit bijdragen aan het stabiel houden van het netwerk bij afwezigheid van grote energiebronnen zoals kolencentrales.


De administratie van deze energiehandel is tot nu een beperking geweest. Het gaan om kleine hoeveelheden energie en geldbedragen, zo klein dat administratie snel zorgt voor een te grote kostenpost. Dit is waar blockchain-technologie een rol speelt, de administratie vindt geautomatiseerd plaats en alle energietransacties worden vastgelegd in een blockchain. Dit maakt dat deze automatisch verifieerbaar zijn en zo de administratie en opdrachten tot uitbetaling tegen minimale kosten betrouwbaar kunnen uitvoeren.


Lees het volledige artikel op NOS.nl


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken in de tweede helft van 2024
23 juli 2024

DBC Deep Dive: Crypto ontwikkelingen om naar uit te kijken i...

over het bericht: Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024
08 juli 2024

Terugblikken: de DBC slotconferentie 2024

over het bericht: Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regelingen Assistent
01 juli 2024

Oplevering Resultaten Innovatieproject Persoonlijke Regeling...