Ga naar inhoud
Haagse Hogeschool en DBC starten project Handshake

Haagse Hogeschool en DBC starten project Handshake

Human Capital Agenda ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition Katja van Kranenburg heeft afgelopen week een presentatie gegeven bij de Haagse Hogeschool voor de aftrap van het project Handshake. Het doel van de presentatie was het warm maken van de aanwezige studenten om zich in te schrijven voor het project.


Wat is Handshake?

De Haagse Hogeschool biedt in samenwerking met de DBC de opdracht Handshake aan. Studenten gaan samen met een aantal partijen een brug slaan tussen onderwijs en de praktijk. Dit krijgt vorm in een op blockchain technologie gebouwde matchingtool met landelijke dekking. Met behulp van deze tool kunnen organisaties en studenten met elkaar in contact komen rondom blockchain opdrachten.


Het eindproduct maakt gebruik van blockchain voor het vastleggen van de data in een ledger en vertrouwde afhandeling van de data middels Smart Contracts . De exacte invullingen verloopt via een iteratief proces.


Het project is onderdeel van KOIOS, een digitale onderwijsinfrastructuur die als het ware aanvullend aangeboden wordt op het huidige onderwijs. Behalve een blockchain onderwijsprogramma bevat het platform ook diverse blockchain tools, zo wordt er nu geëxperimenteerd met tokens en certificaten en draait er een eerste experiment met een educatie DAO. Komende maanden wordt hier flink aan getimmerd.


Meer info kan gevonden worden via koios.online en voor vragen is Jordi Jansen van de Haagse Hogeschool bereikbaar.


Voor bedrijven die onderdeel willen worden van HBO-blockchaincursussen

Bijvoorbeeld als opdrachtgever, gastsprekers etc., ga naar koios.online (helemaal onderaan blauwe vak “want to get involved?”)


Minor groep Haagse Hogeschool
foto Minor groep Haagse Hogeschool


Nieuws

over het bericht: Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Standaardisatie - 26 februari 16:00-17:00
16 februari 2024

Informatiesessie Digitale Productpaspoorten en Europese Stan...

over het bericht: DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-regels
30 januari 2024

DBC Deep Dive: Ook spot ETH ETF? Rechtszaken en nieuwe AML-r...

over het bericht: BGP Decentrale Technologie
29 januari 2024

BGP Decentrale Technologie