Ga naar inhoud

ICTU en de DBC willen met meerjarig programma de dienstverlening van de overheid verbeteren

Regelingen en subsidies zijn vaak niet eenvoudig vindbaar en aan te vragen. Hoe weten burgers en ondernemers waar ze recht op hebben en welke verplichtingen dit met zich meebrengt? En hoe maken zij bezwaar tegen beslissingen van de overheid?


Met het meerjarig programma ‘Persoonlijke Regelingen Assistent’ willen ICTU en de Dutch Blockchain Coalition de dienstverlening van de overheid verbeteren. Het programma is onderdeel van het traject ‘Innovatie in Dienstverlening’ van het ministerie van BZK.

Het programma start in 2022 en 2023 met een aantal use cases. Daarvoor zoekt het overheidsorganisaties die een regeling of subsidie uitvoeren waarvan de uitvoering knelt. Denk aan het moeilijk bereiken van de doelgroep – ondernemers of burgers die niet weten waar ze recht op hebben. Of een aanvraagprocedure die complex is en veel administratie met zich meebrengt. Herkenbaar? Meld de regeling aan als use case bij bill.kuipers@ictu.nl.

Wat doet het project om de uitvoering van de regeling of subsidie te verbeteren?

  • Verkenning van een digitale innovatie die de burger helpt bij het vinden van relevante regelingen.
  • De bouw van een prototype;
  • Check door een burgerpanel:
  • Een check op de juridische en ethische aspecten;
  • Een analyse op wat er nodig is om de innovatie in gebruik te nemen.


Tijdens de DBC Conferentie 2022 op 28 juni as zal er een eerste meet-up worden georganiseerd. Meld je gratis aan voor de DBC Conferentie en kom naar de meet-up.

Meer informatie? 
bill.kuipers@ictu.nl.

Compliance by Design

Compliance by Design is een systematiek dat zorgt voor wettelijk conforme, toegankelijke en verklaarbare e-services voor burgers en bedrijven.
Lees meer over Compliance by Design

Meer informatie over Compliance by Design via:

over het bericht: Koen Hartog

Koen Hartog

Lead Use Cases