Ga naar inhoud

Life2Ledger nieuwe partner DBC

De DBC verwelkomt met enthousiasme nieuwe partner Life2Ledger. 


De gezondheidszorg maakt een grote verandering door als gevolg van steeds meer digitale technologieën. Big data-toepassingen en Kunstmatige Intelligentie (AI) zorgen ervoor dat gezondheidszorg verschuift van ziekenhuizen naar verschillende gedistribueerde omgevingen. Daarmee wordt de gegevensinfrastructuur verplaats naar niet-vooraf vertrouwde omgevingen.

Distributed Ledger Technologie, zoals Blockchain, is ontwikkeld om deze uitdaging van het toevoegen van vertrouwen aan gedistribueerde systemen aan te pakken.

Life2Ledger heeft deze visie omgezet in een reeks toepassingen die kunnen worden toegevoegd aan nieuwe of bestaande gedistribueerde systemen. Alhoewel de focus ligt op de zorg, kijkt Life2Ledger ook naar andere sectoren zoals, bijvoorbeeld, ‘Smart Industries’ en ‘Energie.’ Life2Ledger werkt inmiddels al samen met verscheidenen bedrijven, en participeren in verschillende publiek private consortia. In 2020/2021/2022 ontving Life2Ledger verschillende subsidies van de EU en de SNN.

Gedistribueerde gezondheidszorg wordt gekenmerkt door grootschalige (geautomatiseerde) generatie, transmissie, opslag, samenvoeging en verwerking van veel gegevenssets, al dan niet in combinatie met AI-toepassingen. Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn diagnoses, onderzoeksresultaten, wetenschappelijke publicaties, juridische procedures, financiële transacties en managementbeslissingen steeds meer gebaseerd op gegevenssets die buiten de gezondheidsinstelling worden gegenereerd en verwerkt.

Dit betekent dat de gegevensinfrastructuur van de gezondheidszorg zich verplaatst van vooraf vertrouwde omgevingen, e.g. het ziekenhuis, naar vooraf niet-vertrouwde omgevingen. In gedistribueerde gezondheidszorgsystemen worden geautomatiseerde gegevenssets op grote schaal gegenereerd door vele soorten (medische) apparatuur, diagnostische procedures, draagbare apparaten en gadgets, en het is niet langer vooraf duidelijk waar de gegevenssets vandaan komen en wat ermee is gebeurd “onderweg" of jaren daarna, tijdens opslag in een database.

Harry Boer, CEO/CTO & Founder Life2Ledger: "Wij streven ernaar om een toonaangevende oplossingsprovider te worden met de focus op het toevoegen van vertrouwen aan (medische) data supply chains. Ook biedt ons geavanceerd platform de mogelijkheid voor snelle, geautomatiseerde betalingssysteem.”


Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.