Ga naar inhoud
Mindset to innovatie: Nederlandse advocatenkantoren zijn Europees koploper

Mindset to innovatie: Nederlandse advocatenkantoren zijn Europees koploper

Nederlandse advocaten- en belastingadvieskantoren zijn Europees koploper wat betreft de mindset tot innoveren. Nederland loopt, ten opzichte van andere Europese landen, ook voorop op het gebied van transformatie en de middelen die beschikbaar worden gesteld voor innovatie.


Dat blijkt uit een rapport 'European Legal and Tax Innovation Study' dat is uitgevoerd in opdracht van Lefebvre Sarrut en Sdu. Toch lopen Nederlandse kantoren, net als andere kantoren in andere Europese landen, achter bij de daadwerkelijke implementatie van nieuwe technologieën, werkvormen en samenwerkingsverbanden.


Het rapport is hier in zijn geheel te downloaden.


Binnen de Dutch Blockchain Coalition zijn twee advocatenkantoren actief: CMS en Pels Rijcken.


CMS & Dutch Blockchain Coalition

CMS ziet het belang van innovatie. Zij investeren in het opdoen van verdiepende kennis van nieuwe technologische ontwikkelingen die onze dienstverlening én die van onze cliënten kunnen raken. CMS heeft ook een actieve rol binnen de Dutch Blockchain Coalition en het ecosysteem waarin wij continu aan bouwen, zijn wij in staat te adviseren over de toepassing en juridische en privacy-gerelateerde aandachtspunten van blockchain en smart contracts. Daarnaast begeleidt CMS diverse start-ups bij hun vragen over tokenisering en adviseren wij Fintech-bedrijven bij de introductie van vernieuwende diensten. De kennis die wij opdoen delen wij met cliënten en met de markt omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van innovatie. Lees hier het hele bericht.


Pels Rijcken & Dutch Blockchain Coalition

Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat-partner bij Pels Rijcken, in de sectie innovatie, privacy en technologie: "Door onderdeel te zijn van de Dutch Blockchain Coalition werken we direct mee aan de ontwikkeling van maatschappelijke innovatie. Dit past geheel bij de ambitie van Pels Rijcken om het Nederlandse innovatieklimaat te verbeteren. Wij geloven dat innoveren juridisch wél kan. Onze advocaten volgen daarom IT- en programmeercursussen om vanaf het begin van het innovatieproces mee te kunnen werken aan het ontwikkelen van een blockchaintoepassing die voldoet aan wet- en regelgeving."


Nieuws

over het bericht: Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimagined”
16 mei 2024

Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimag...

over het bericht: Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC
15 mei 2024

Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC

over het bericht: Rapport “Decision-making of blockchain development in consortia” nu online
10 mei 2024

Rapport “Decision-making of blockchain development in consor...