Ga naar inhoud
Nationale Blockchain Cursus gaat samenwerking met Tech-Cursus.nl aan om ambitie te verwezenlijken

Nationale Blockchain Cursus gaat samenwerking met Tech-Cursus.nl aan om ambitie te verwezenlijken

De Nationale Blockchain Cursus van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerking aangegaan met Tech-Cursus.nl. Door de overstap naar dit nieuwe platform wordt invulling gegeven aan de ambitie om de cursus meer bekendheid te geven onder het grote publiek. Hiermee willen DBC en Tech-Cursus.nl meer mensen kennis en kunde bijbrengen over blockchain technologie en de mogelijkheden die de technologie biedt.


Sinds 2019 biedt de DBC de gratis blockchain cursus al aan voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat je met blockchain kunt doen of er meer over wil weten. Blockchain wordt vaak gelinkt aan cryptocurrencies zoals bitcoin. Maar we kunnen zo veel meer met deze technologie. Denk daarbij aan het transparant maken van ketens, zodat koffie en chocolade echt eerlijk worden verhandeld of het veilig delen van data in de energie en zorgsector. Tijdens de cursus licht een brede groep van blockchainkenners de mogelijkheden en uitdagingen van blockchain toe.


Het platform van Tech-Cursus.nl heeft in 2018 reeds met groot succes de Nationale AI-Cursus gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 170.000 mensen deelgenomen aan de Nationale AI-cursus.


"Wij zijn trots dat we de Blockchain cursus op ons platform mogen verwelkomen. Het past perfect bij onze missie om Nederland goed voor te bereiden op de toekomst; een toekomst waarin technologieën als AI, Blockchain en Quantum computing een belangrijke rol zullen spelen." Jim Stolze, oprichter Tech-Cursus.nl


Met de nieuwe samenwerking tussen de Nationale Blockchain cursus en Tech-Cursus.nl hopen beide naast een nieuwe vormgeving en uitstraling van de cursus dus ook een breed en groter publiek te bereiken.


Peter Verkoulen, coalitiemanager van de DBC: “Blockchain is een belangrijke innovatieve technologie met een enorme potentiële impact op maatschappij en economie. Het is dus van grote waarde dat zo veel mogelijk mensen begrijpen wat blockchain is, hoe het werkt en hoe je het kan toepassen. Het aanbieden van deze gratis cursus biedt iedereen de kans om deze kennis te ontwikkelen. De cursus helpt je op een toegankelijke manier aan kennis over blockchain.”


Ook voor organisaties is het noodzaak om medewerkers mee te nemen in nieuwe technologieën zoals blockchain gezien de impact die deze technologie heeft. Om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen is het belangrijk kennis en ambitie te creëren op verschillende niveaus binnen organisaties. Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op het nieuwe platform van de Nationale Blockchain cursus. Zo kan de cursus ook een eerste stap vormen voor bedrijven en organisatie som de kennis bij hun medewerkers op te bouwen. De Human Capital werkgroep van de DBC kan desgewenst organisaties ondersteunen die hierna een vervolgstap willen zetten. Neem in dat geval vooral contact met ons op!


Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op het nieuwe platform van de Nationale Blockchain cursus.


Bekijk hier de cursus previewNationale Blockchain cursus

Lees meer