Ga naar inhoud
Nederland met Blockchain summit centrum van blockchain-wereld

Nederland met Blockchain summit centrum van blockchain-wereld

Op donderdag 28 september verwelkomt ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau 250 internationale blockchain experts tijdens de Blockchain Future of Trust Summit 2017.


Nederland is die dag het centrum van de blockchain-wereld met ondernemers, startups, overheden en universiteiten uit meer dan 20 landen. Zij werken in ronde tafels aan toepassingen van de technologie op maatschappelijke vraagstukken als internationale handel, gezondheid, publieke veiligheid, pensioenen, identiteit, energie, humanitaire hulp en de nieuwe overheid.


De Dutch Blockchain Coalition is mede-organisator van deze summit en levert met kennis vanuit haar partners een actieve bijdrage aan de ronde tafels. Ook zal zij relevante resultaten en conclusies van de summit oppakken in haar actielijnen.


Het besturingssysteem van de 21e eeuw

Vanuit de Ridderzaal in Den Haag, het hart van de Nederlandse democratie, zullen meer dan 250 internationale gasten, geïnteresseerden en professionals kennis opdoen en delen, maar vooral samenwerken aan een nieuwe besturingssysteem, waarin vertrouwen en transparantie een grote rol spelen. Rutger van Zuidam, initiatiefnemer van de summit en oprichter van DutchChain hierover ‘’Overkoepelend thema is het opnieuw uitvinden van vertrouwen. Want samenwerken en elkaar daarin vertrouwen is uiteindelijk de essentie van blockchain.”


Bloeiend ecosysteem

Nederland is op dit moment een van de koplopers in blockchain-technologie en daarom een vanzelfsprekend gastland voor deze summit. Het Nederlandse bedrijfsleven en wetenschap investeren fors in de technologie en er is een overheid die digitaal transacties wil uitvoeren. Ook heeft Nederland op het gebied van blockchain al een goed functionerend ecosysteem waarin intensief wordt samengewerkt tussen publieke en private partijen in fieldlabs, de Dutch Blockchain Hackaton en samenwerkingsverbanden als de Dutch Blockchain Coalition.


Programma
De Summit wordt geopend door HKH Prins Constantijn en zal naast 26 rondetafelgesprekken bestaan uit keynotes van doeners als Robert Opp (die met het World Food Program 15.000 vluchtelingen van voedsel voorziet dankzij blockchaintechnologie), Gavin Wood (mede-oprichter van blockchain start-up Ethereum en CTO van Parity) en Kaspar Korjus (van het Estlandse E-residency programma, waarin iedere wereldburger e-inwoner van Estland kan worden). De resultaten van de rondetafelgesprekken worden aan het einde van de dag aangeboden aan Stef Blok, Minister van Veiligheid en Justitie.


Meer over de summit
De Blockchain Summit 2017 Future of Trust vindt plaats op 28 september in de Ridderzaal in Den Haag. De organisatie van de summit is in handen van initiatiefnemer DutchChain, StartupDelta, het ministerie van Economische Zaken en de Dutch Blockchain Coalition. Meer informatie over het programma is te vinden op https://blockchainsumm.it/


Meer over DutchChain
Dutchchain ontwikkelt enerzijds software die gebruik maakt van blockchain technologie. Hierdoor wordt het mogelijk dat de juiste vergoeding terecht komt bij de juiste persoon en kan de vergoeding alleen voor het aangewezen doel worden gebruikt. Hiermee wordt geld programmeerbaar. Anderzijds organiseert zij een open innovatie programma gedreven door een ecosysteem van partijen o.a. bestaande uit startups, investeerders, overheden, corporates, wetenschappers en toezichthouders. Het hoogtepunt van het programma is de grootste blockchain hackathon van de wereld. www.dutchchain.com


Meer over StartupFest Europe
Startups kunnen én zullen de wereld veranderen. StartupFest Europe '17 presenteert daarom het antwoord van startups op de grote mondiale vraagstukken. Van 25-29 september is Nederland wereldwijd hét centrum van internationale startups, scale-ups, investeerders, wetenschappers, bestuurders en andere innovators. Deelnemers ontmoeten elkaar op verschillende locaties verspreid over het land in meetups, deep dives en deal-making evenementen. StartupFest Europe wordt met een coalitie van verschillende partners georganiseerd door StartupDelta in samenwerking met Amsterdam Capital Week. https://www.startupfesteurope.com/site/


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto?
12 juni 2024

DBC Deep Dive: Draait de politieke wind in de VS voor crypto...

over het bericht: Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024
29 mei 2024

Meld je aan voor de DBC Slotconferentie 1 juli 2024

over het bericht: Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs
27 mei 2024

Company Passport Lunch & Talk with Entrepreneurs