Ga naar inhoud
NEN en DBC versterken samenwerking

NEN en DBC versterken samenwerking

De Dutch Blockchain Coalition is verheugd te kunnen melden dat NEN en DBC hun samenwerking gaan intensiveren. NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, sluit bij de coalitie aan als nieuwe kennispartner. De versterkte samenwerking zal onder andere plaatsvinden op het onderwerp van de standaardisatie van Blockchain/Distributed Ledger Technologies (DLT).


De samenwerking past goed bij de ambitie van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) om betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen tot stand te brengen door middel van samenwerkingsverbanden tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven.


Rik van Terwisga, algemeen directeur NEN: “Als partner van de DBC bevinden wij ons midden in het blockchain ecosysteem in Nederland. Een plek waar wij gezamenlijk met andere partners van de DBC verantwoordelijkheid kunnen nemen in belangrijke discussies en afspraken omtrent de snelle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en DLT.”


Peter Verkoulen, coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition: “De DBC is erg blij met het aanhalen van de banden met NEN. Het instituut is een belangrijke partner voor de coalitie. Een grote opgave ligt in het ontwikkelen van standaarden ten behoeve van interoperabiliteit en betrouwbaarheid van de techniek en de informatie die wordt verwerkt via blockchains. Het gaat dan bij voorkeur om wereldwijde standaarden en normeringen die ook compatibel moeten zijn met de Europese opvattingen, waarden, normen en reguleringen. NEN is daarbij onmisbaar. Dit is zo belangrijk omdat standaardisatie en interoperabiliteit essentieel zijn om tot echte opschaling te komen van blockchain oplossingen, waarmee maatschappelijke en economische uitdagingen het hoofd geboden kunnen worden.”



Wil je meer weten over wat wij doen op het gebied van blockchain of wil je ook met ons samenwerken? Neem dan contact op met: info@dutchblockchaincoalition.org


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...