Ga naar inhoud

Nieuwe scale-up partner Protokol helpt blockchain te vereenvoudigen

Protokol sluit zich aan als nieuwe scale-up partner bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC). De DBC is zeer verheugd met deze nieuwe samenwerking. Protokol biedt voor ondernemingen in heel Europa blockchain-oplossingen om toegangsdrempels te verlagen in een groot aantal verschillende industrieën; van de sport- en esports-industrie tot telecom, energie en meer.

Protokol werd eind 2020 gelanceerd door enkele van de oprichters van het ARK-blockchainplatform en gebruikt onder andere het ARK Core-blockchainplatform om het juiste blockchainplatform voor de juiste oplossingen te selecteren.

Daarnaast richt Protokol zich ook op het ontwikkelen van blockchain toepassingen binnen de Europese overheid. Protokol ziet ook de maatschappelijke relevantie van blockchain als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals de noodzaak van decentralisatie, transparantie en efficiëntieverbeteringen binnen de overheid.

Daarom werkt Protokol ook actief aan use cases voor European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) en zijn zij lid van Inatba. Protokol wil actief op zoek naar maatschappelijk relevante toepassingen en hoopt een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat over de waarde van blockchain.

Volgens Lars Rensing, de CEO van Protokol, is het bewustzijn van blockchain in veel organisaties nog steeds beperkt en moet er meer worden gedaan om deze revolutionaire technologie uit te leggen om uiteindelijk wijdverbreide acceptatie te stimuleren.


Door deel te nemen aan de DBC kan Protokol samenwerken met anderen, netwerken en uiteindelijk het ecosysteem helpen uitbreiden. Publiek-private samenwerking is daarbij essentieel.

DBC-partnerschap

Scale-ups die aansluiten bij de DBC zijn een verrijking voor de DBC-community, omdat ze vaak specifieke kennis en originele ideeën hebben. Ze kunnen zo hun eigen bijdrage leveren aan DBC-activiteiten. Omgekeerd ontsluit het DBC-partnerschap nieuwe contacten en mogelijkheden. Een èchte win-win situatie dus.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager