Ga naar inhoud
Odyssey hackathon verplaatst naar juni

Odyssey hackathon verplaatst naar juni

De Odyssey hackathon, waarin DBC met Digicampus eigenaar is van de Self-sovereign Identity (SSI) track, is verplaatst november. De hackathon zal geheel online plaatsvinden.


Vanwege toenemende zorgen rond de ontwikkelingen van het coronavirus heeft de organisatie dit besluit genomen. Meer informatie vanuit Odyssey zelf is hier te vinden.


Voor de Dutch Blockchain Coalition en Digicampus betekent dit dat we de komende maanden extra aandacht kunnen besteden aan het onderwerp SSI, niet alleen voor de teams die zich voor de SSI track hebben aangemeld maar ook voor alle andere teams die identiteit als component voor hun oplossing nodig hebben. Onder meer is er een online locatie ingericht waar informatie gevonden kan worden over standaarden, beschikbare technologie en applicaties, data-sets en de in te richten SSI catalogus.


Naast extra tijd en aandacht voor de teams biedt het ons ook meer tijd om in gesprek te gaan met andere stakeholders. Zo kunnen we de gezamenlijke visie op self-sovereign identity verder uitwerken en vastleggen, bijvoorbeeld in de draft versie van het Dutch Self-Sovereign Identity Framework (DSSIF). Dit framework kunnen de teams in de hackathon vervolgens weer als basis gebruiken voor hun oplossingen, zowel binnen de SSI track als daarbuiten. Ook na de hackathon gaan we verder met het onderwerp SSI en gaan we de veelbelovende oplossingen verder uitwerken.


We kijken ernaar uit om samen met de teams de Odyssey SSI challenge tot een groot succes te maken!


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...