Ga naar inhoud
Odyssey Hackthon verplaatst naar 11-13 september

Odyssey Hackthon verplaatst naar 11-13 september

De Odyssey hackathon, waarin DBC met Digicampus eigenaar is van de Self-Sovereign Identity (SSI) track, is verplaatst naar 11-13 september.


Vanwege de wereldwijde maatregelen en ontwikkelingen rond het coronavirus heeft de organisatie dit besluit genomen. Meer informatie.


Voor de Dutch Blockchain Coalition en Digicampus betekent dit dat we de komende maanden extra aandacht kunnen besteden aan het onderwerp SSI, niet alleen voor de teams die zich voor de SSI track hebben aangemeld maar ook voor alle andere teams die identiteit als component voor hun oplossing nodig hebben. Onder meer wordt er een online locatie ingericht waar informatie gevonden kan worden over standaarden, beschikbare technologie en applicaties, data-sets en de in te richten SSI catalogus.


Naast extra tijd en aandacht voor de teams biedt het ons ook meer tijd om in gesprek te gaan met andere stakeholders. Zo kunnen we de gezamenlijke visie op self-sovereign identity verder uitwerken en vastleggen, bijvoorbeeld in de draft versie van het Dutch Self-Sovereign Identity Framework (DSSIF). Dit framework kunnen de teams in de hackathon vervolgens weer als basis gebruiken voor hun oplossingen, zowel binnen de SSI track als daarbuiten. Ook na de hackathon gaan we verder met het onderwerp SSI en gaan we de veelbelovende oplossingen verder uitwerken. We kijken ernaar uit om samen met de teams de Odyssey SSI challenge tot een groot succes te maken, zowel in aanloop naar de hackathon in september als daarna!


21 UITDAGINGEN OM DE 21E EEUW VORM TE GEVEN

De Odyssey Hackathon biedt een ruimte waar iedereen (en alles) deel kan uitmaken van een oplossing voor 21e eeuwse uitdagingen. De uitdagingen die we aanpakken zijn complexe problemen waarbij meerdere belanghebbenden betrokken zijn en die niet door één bedrijf, industrie of staat kunnen worden opgelost. Ze hebben een wereldwijde maatschappelijke en economische impact en zijn gekoppeld aan de SDG's van de Verenigde Naties (VN SDG's).


Tijdens de vierde editie van de Hackathon (11-13 september) in Groningen, Nederland, zullen meer dan 100 geselecteerde teams samenwerken met bedrijven, overheden en non-profits om oplossingen te creëren voor de manier waarop we de samenleving in de 21e eeuw organiseren. De gebieden waar teams een impact kunnen maken variëren van energietransitie, logistiek, stedelijke infrastructuur, gezondheidszorg, publieke veiligheid tot natuurbehoud en digitale identiteit. Honderden Jedi, waaronder de juridische en financiële toezichthouders, zullen de teams ondersteunen bij het bouwen van hun oplossingen.


Voor de beste oplossingen is prijzengeld ter beschikking gesteld, maar alle teams zullen daarnaast ook toegang krijgen tot ecosystemen die verband houden met hun uitdaging voor de verdere ontwikkeling van prototypes en proeflancering na de hackathon.


Nieuws

over het bericht: Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimagined”
16 mei 2024

Company Passport @ EBSI Ecosystem Day – “W3bsi, Trust reimag...

over het bericht: Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC
15 mei 2024

Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC

over het bericht: Rapport “Decision-making of blockchain development in consortia” nu online
10 mei 2024

Rapport “Decision-making of blockchain development in consor...