Ga naar inhoud

Planq sluit zich aan als nieuwe partner bij de DBC

De DBC verwelkomt met enthousiasme nieuwe DBC- partner Planq Network. Planq is een mobiel-georiënteerde blockchain van Nederlandse origine. De organisatie is gefocust op het toegankelijk maken van diverse gedecentraliseerde apps op hun layer-1 blockchain via mobiele apparaten. Dit realiseert Planq door de krachten van Ethereum (EVM) en Cosmos te bundelen. 


Vanuit Nederland werkt Planq aan een ecosysteem van decentrale applicaties die voor iedereen met een mobiele telefoon bereikbaar zijn. De organisatie biedt een scala aan projecten, van DeFi-platforms tot NFT-marktplaatsen, die gericht zijn op mobiele toegankelijkheid en worden ondersteund door derde partijen, met hun $PLQ coin als kern. Deze coin kan worden gebruikt voor gas fees, governance, staking en alle decentrale applicaties.

Kyriakos Helios, CEO & Co-Founder van Planq Network: “Onze visie is het creëren van een ecosysteem waarin financiële inclusie centraal staat. We willen dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, deel kan nemen aan de revolutie die blockchain is. Waar 6 van de 10 mensen op aarde toegang hebben tot een PC, heef 8 van de 10 toegang tot een mobiele telefoon. Het is daarom belangrijk om je niet te beperken tot zware en lastige web3 applicaties die alleen werken op je PC. We bouwen voortdurend aan ons Planq-ecosysteem en moedigen we ontwikkelaars aan om op onze blockchain te bouwen, onder andere door "Grant Campaigns" voor ontwikkelaars met onze partner Dorahacks. We kijken er naar uit om als DBC-partner onze kennis te delen en samen te werken met andere blockchain-experts en hierdoor bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het ecosysteem.”

Wil je ook partner worden van de DBC? Neem contact op met:
over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris