Ga naar inhoud

Stichting RINIS en de Dutch Blockchain Coalition gaan samenwerking aan

Wij zijn bijzonder verheugd om aan te kondigen dat Stichting RINIS zich heeft aangesloten als nieuwe partner van de Dutch Blockchain Coalition (DBC). Wij kijken uit naar deze nieuwe samenwerking. Stichting RINIS is een publieke organisatie en verzorgt digitale gegevensuitwisseling om de dienstverlening aan burgers en bedrijven mogelijk te maken, in Nederland en internationaal.


Stichting RINIS geeft beveiligde full service-oplossingen en ontzorgt onder andere ministeries, uitvoeringsorganisaties en organisatie met een publieke taak. De overheid wordt hierdoor in staat gesteld met één gezicht naar buiten te treden. RINIS doet dat in Nederland en steeds vaker in internationaal verband. Zij zet haar expertise graag in om met organisaties mee te denken over de uitvoering en om concrete oplossingen te implementeren. RINIS doet dat met begrip van complexiteit en oog voor eenvoud.


Samenwerking

De DBC en Stichting RINIS werkten al geruime tijd met elkaar samen. In 2020 hebben een aantal deelnemers, waaronder Stichting RINIS en DBC, besloten te starten met het Dutch Trust Network (DTN), een basis infrastructuur voor Self-Sovereign Identity toepassingen. Zij constateerden dat er geen bruikbare netwerken beschikbaar waren voor het opschalen van Nederlandse toepassingen van decentrale digitale identiteit (Self-Sovereign Identity). Met de ondertekening van deze overeenkomst geven DBC en RINIS die samenwerking nu een extra boost. Door meer samen op te trekken en kennis met elkaar te delen, willen beide organisaties er vooral voor zorgen dat concrete oplossingen geïmplementeerd kunnen worden.


Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.

over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager