Ga naar inhoud

Terugblik op een geslaagd DBC Eindejaarssymposium 23 november!

Op 23 november vond het DBC Eindejaarssymposium plaats in Amsterdam. We kijken terug op een geweldige dag vol inzichten en discussies, waar we de focus hebben gelegd op het "Decentralized Trust Initiative". 


Na boeiende presentaties van Olivier Rikken, Geert-Jan Bogaerts en Sandra van Heukelom-Verhage, hebben we in break-out sessies verder gesproken over het belang van Digitaal Vertrouwen en Decentrale Technologieën in de huidige en toekomstige digitale wereld. 


De kernvraag was: Hoe kunnen decentrale technologieën bijdragen aan meer betrouwbare digitale systemen (zowel technisch als functioneel) en daarmee het vertrouwen dat burgers en consumenten daarin hebben vergroten? We hebben gebruik gemaakt van de expertise van DBC-partners en andere genodigden om deze vraag te bespreken. De uitkomsten van de werktafels werden vervolgens kritisch geanalyseerd door een panel met onder andere Bert Slagter en Peter Slagter, onder leiding van Marloes Pomp.


Op basis van de opgedane kennis zullen we de gezamenlijk richting aanscherpen en starten met de verdere uitwerking van het Decentralized Trust Initiative (werktitel) in 2024. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, de perfecte gelegenheid om in een informele setting verdere ideeën uit te wisselen en de goede sfeer vast te houden!


Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag!