Ga naar inhoud

Transmineo nieuwe partner Dutch Blockchain Coalition

DBC verwelkomt Transmineo als nieuwe partner bij de Dutch Blockchain Coalition. Transmineo zet zich in om de geografische ongelijkheid van de toegankelijkheid voor weesgeneesmiddelen te verbeteren. De missie van Transmineo sluit goed aan bij het thema Gezondheid & Zorg waar de DBC onlangs mee gestart is onder leiding van Nicky Hekster.

De startup gebruikt moderne digitale- en informatietechnologieën om een toekomstgericht service-model op te zetten voor het, op een kostenefficiënte manier, commercialiseren van weesgeneesmiddelen in Europa.

Transmineo helpt waarde aan te tonen en tegelijkertijd de zorgen van de betaler weg te nemen. Door te assisteren met wetenschappelijk advies en daadwerkelijke gegevensverzameling ondersteunt de organisatie 3 cruciale processen die ten grondslag liggen aan de route naar snelle, rechtvaardige en duurzame toegang tot weesgeneesmiddelen voor patiënten in Europa – ongeacht hun geografische ligging nu en in de toekomst. Het bedrijfsmodel van Transmineo faciliteert de gegevensverzameling over de effectiviteit van geneesmiddelen tijdens de toepassing in de klinische praktijk op een wijze die de patiënt centraal stelt. Dit helpt om de besluitvorming over de vergoeding te bespoedigen zodoende een snelle, rechtvaardige en duurzame toegang tot weesgeneesmiddelen voor patiënten in Europa te realiseren.

Vidya Breeveld, oprichter van Transmineo is blij met de nieuwe samenwerking: “We zijn er trots op deel uit te maken van een industrie die met wetenschap en technologie probeert om het leven van mensen te verbeteren. Ons doel is om onze klanten te helpen met wat ze nodig hebben om hun innovaties naar patiënten te brengen. We kijken ernaar uit om samen met de DBC en haar partners de kansen voor blockchain in de zorgsector en specifiek in de route naar snelle, rechtvaardige en duurzame toegang tot weesgeneesmiddelen verder te identificeren en te ontwikkelen”.

De DBC is enthousiast dat Transmineo zich bij de coalitie aansluit en ziet uit naar de nieuwe samenwerking.

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen met Nicky Hekster, Thema-lead Gezondheid en Zorg DBC

Wil je informatie over het thema Gezondheid & Zorg binnen de DBC? Neem contact op met:
over het bericht: Alexander van den Wall Bake

Alexander van den Wall Bake

Program Lead Self-Sovereign Identity (SSI)

over het bericht: Yvo Hunink

Yvo Hunink

Program Lead Digital Product Passports

over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris

over het bericht: Mark van Staalduinen

Mark van Staalduinen

Program Lead Digital Trust NL

over het bericht: Marloes Pomp

Marloes Pomp

Program Lead Governance & Web3

over het bericht: Nina Huijberts

Nina Huijberts

Innovation Manager

over het bericht: Robert Jan van Pelt

Robert Jan van Pelt

Programmamanager Company Passport

over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager

over het bericht: Rob van Gijzel

Rob van Gijzel

Voorzitter

over het bericht: Koen Hartog

Koen Hartog

Lead Use Cases

over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Program Lead Digital Commons and Interoperability

over het bericht: Femke Bartelds

Femke Bartelds

Communicatieadviseur