Ga naar inhoud

WordProof sluit zich aan als nieuwe partner bij DBC

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt met enthousiasme WordProof als nieuwe partner. WordProof ontwikkelt met behulp van blockchain technologie een nieuwe standaard voor een betrouwbaarder internet. We kijken uit naar een mooie samenwerking.

De betrouwbaarheid van content op internet is door fake news en plagiaat steeds lastiger in te schatten. WordProof wil internetgebruikers en contentproducenten helpen om de authenticiteit van content te verifiëren en aan te tonen. Vanuit de oorsprong van blockchain, namelijk het bijhouden van financiële transacties in een grootboek middels tijdstempels, brengt WordProof de mogelijkheid content te voorzien van een timestamp certificaat: het WordProof Timestamp Ecosysteem. Daarmee kunnen contentproducenten de authenticiteit van hun content aantonen en weten gebruikers dat de content betrouwbaar is.


WordProof werkt inmiddels al samen met WordPress en won in 2020 het vanuit de Europese Unie georganiseerde Blockchains for Social Good contest, waarmee zij €1.000.000 ontvingen om hun ecosysteem door te ontwikkelen.


Sebastiaan van der Lans, CEO & Founder WordProof: “Om vertrouwen onderdeel te maken van het DNA van het internet zijn transparantie en accountability nodig. Door aansluiting bij DBC bundelen we krachten op gebied van blockchain identity in Nederland, terwijl we de input van de DBC leden mee kunnen nemen in de globale standaarden die we als WordProof ontwerpen met en voor big-tech.”


Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.