Ga naar inhoud

Publicaties

Publicaties

Hoezo is deze tekst dan dikker dan de andere teksten?

Publicaties

Publicaties is de hoofdtitel, daarna komt deze

Aangezien dit nu de tweede titel is in de opbouw van de website, dient Titel kopgrootte te worden aangepast naar een H2 (koptekst2) Wanneer er dan in deze tekst een ander titeltje wordt gebruikt, let dan wel op de volgende eigenschappen i.v.m. Digitale Toegankelijkheid.

  1. Opsommingen moeten altijd worden gedaan met opsommingslijsten, niet gewoon met tekst en getalletjes.
  2. Wanneer je een dikke maar niet benadrukte tekst schrijf, gebruik de knop 'schuingedrukt' of 'dikgedrukt', deze maakt de tekst alleen dik zonder dit op te lezen als een tekst dat benadrukt wordt. Ja, je ziet geen verschil. Maar hij is er wel!
  3. Gebruik altijd de juiste opbouw. Elk component bevat een H2 als koptitel, dit betekent dat een pagina altijd moet beginnen met een H1, dit kan gedaan worden d.m.v. het content component OF de primaryHeader, die, als de blokken aan staan, een hoofdblok toont dat standaard een H1 is.
  4. Mochten er links geplaatst worden, zorg dan dat een link altijd de juiste tekst bevat om te begrijpen waar we heen gaan. Bijvoorbeeld een tekst zoals: Bezoek de website google of Als je meer wilt lezen over dit en dat en zus en zo, klik dan hier om naar de desbetreffende pagina te gaan.
  5. En let op, embedded video's zijn een no-go als dit gaat over Vimeo video's, dan wil je de mensen liever door laten wijzen naar de downloadpagina van deze video. Als het een youtube video is, dan kan het. Aangezien deze een stukje code kan ontvangen voor DT.