Dutch Trust Network, een SSI infrastructuur voor Nederland

In 2020 is Dutch Trust Network (DTN) van start gegaan, een basis infrastructuur voor Self-Sovereign Identity toepassingen. DTN is de praktische invulling van een netwerk voor SSI toepassingen, als implementatie van het theoretische kader opgezet door DSSIF (Dutch Self-Sovereign Identity Framework).

Waar er in de wereld meerdere SSI infrastructuren (trust networks) bestaan zoals Sovrin (US), Findy (FI), ID Union (DE) en Alastria (ES) is van DTN haar Nederlandse jurisdictie bijzonder en uniek. DTN is opgezet door Nederlandse deelnemers voor toepassingen met een Nederlandse focus. 

Daarbij is nadrukkelijk het doel om interoperabel te zijn met internationale initiatieven zoals het Europese EBSI, internationale standaarden en andere SSI netwerken zoals hierboven genoemd.

De huidige DTN propositie bestaat uit toegang tot het DTN netwerk (gebaseerd op Hyperledger Indy) en de bijbehorende ondersteunende processen die de instandhouding en integriteit hiervan waarborgen. Hier zullen in de toekomst diensten aan toegevoegd worden.

Toegang tot het DTN netwerk voor SSI toepassingen kan op twee manieren verkregen worden.

  • Door zelf DTN participant te worden, een eigen node te draaien en een bijdrage te leveren aan de DTN governance, die medezeggenschap geeft over de DTN propositie.
  • Een overeenkomst sluiten met een DTN deelnemer. 

De huidige participanten in DTN zijn:

Wilt u meer weten of wilt u gebruik maken van het DTN netwerk? Neem dan contact op met jacob.boersma@dutchblockchaincoalition.org.

logo Dutch Trust Network, powered by DBC

08 juli 2021

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Blockchain