Onderwijscertificaten en diploma’s

De registratie en verificatie van diploma’s op internationaal niveau is een aansprekende casus die uitermate geschikt blijkt voor een blockchain oplossing. Zeker als we het hebben over vrij verkeer van personen, onderwijs en arbeid binnen de Europese Unie. Om dit daadwerkelijk in de praktijk te brengen zijn samenwerking en afstemming op Europees niveau noodzakelijk.

Een student die zijn studie aan een buitenlandse instelling wil voortzetten staat steevast voor de uitdaging om het behaalde of vereiste diploma te delen en als authentiek te laten aanvaarden. Deze grotendeels op papier gebaseerde procedure leidt tot veel extra werk voor de student en overlast voor de betrokken administratie.

Door een generieke bouwsteen voor de Nederlandse en Europese Blockchain infrastructuur te ontwikkelen kunnen officiële documenten zoals diploma’s, certificaten en registers betrouwbaar gedeeld en geverifiëerd worden. Deze casus is reeds op kleine schaal in meerdere landen getest en is nu klaar om daadwerkelijk geïmplementeerd en op Europees niveau opgeschaald te worden.

Lees het interview met Hans Schutte (directeur-generaal DUO) over deze use case

Download het visiedocument Blockchain for Good

06 december 2018

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Blockchain