Animo sluit als nieuwe startup aan bij de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt Animo als haar nieuwe startup partner. Animo is een organisatie die werkt aan Self-Sovereign Identity (SSI). Door te werken aan deze technische bouwstenen van SSI maakt Animo het mogelijk om oplossingen te bouwen waarbij de eindgebruiker zelf bepaalt welke gegevens met wie worden gedeeld en op welk moment.

Momenteel werkt Animo vooral aan het JavaScript Framework voor Self-Sovereign Identity development (Aries Framework JavaScript), waarmee grote stappen worden gemaakt voor de toegankelijkheid van de technologie. Met dit framework kunnen mobiele, desktop en server applicaties voor issuer, holder en verifier worden gebouwd op dezelfde codebase en kunnen ontwikkelaars met weinig SSI ervaring een snelle start maken. Naast het uitbouwen van het framework zelf, is Animo ook betrokken bij andere initiatieven die toepassingen op het framework bouwen.

Animo wil door middel van de aansluiting bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC) een bijdrage leveren aan het vernieuwen van digitale identiteit in Nederland. Animo richt zich hierbij voornamelijk op Aries frameworks, interoperabiliteit en het gebruik van de nieuwste open standaarden.

Ana Goessens (co-founder):

Animo heeft de laatste jaren enorm gespecialiseerde technische expertise opgebouwd in self-sovereign identity, wij zijn tot nu toe vooral internationaal betrokken geweest bij het ontwikkelen van gemeenschappelijke standaarden en frameworks. Het is fantastisch dat we nu ook in ons eigen land de interesse in Self-Sovereign Identity zien groeien. We kijken er naar uit om onze kennis bij te dragen aan het DBC netwerk en te leren van de andere partners en initiatieven. Uiteindelijk heeft iedereen te maken met digitale identiteit, het opzetten van het Dutch Self-Sovereign Identity Framework (DSSIF) laat zien dat we hier met Nederland en met de DBC een voorloper in kunnen zijn.


Aansluiten als startup

Startups die aansluiten bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC) zijn een verrijking voor de DBC community, omdat ze vaak specifieke kennis en originele ideeën hebben. Ze kunnen zo hun eigen bijdrage leveren aan DBC activiteiten.

Omgekeerd ontsluit het DBC partnerschap nieuwe contacten en mogelijkheden. Een èchte win-win situatie dus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: info@dutchblockchaincoalition.org