Ga naar inhoud
Animo sluit als nieuwe startup partner

Animo sluit als nieuwe startup partner aan bij de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt Animo als haar nieuwe startup partner. Animo is een organisatie die werkt aan Self-Sovereign Identity (SSI). Door te werken aan deze technische bouwstenen van SSI maakt Animo het mogelijk om oplossingen te bouwen waarbij de eindgebruiker zelf bepaalt welke gegevens met wie worden gedeeld en op welk moment.

Momenteel werkt Animo vooral aan het JavaScript Framework voor Self-Sovereign Identity development (Aries Framework JavaScript), waarmee grote stappen worden gemaakt voor de toegankelijkheid van de technologie. Met dit framework kunnen mobiele, desktop en server applicaties voor issuer, holder en verifier worden gebouwd op dezelfde codebase en kunnen ontwikkelaars met weinig SSI ervaring een snelle start maken. Naast het uitbouwen van het framework zelf, is Animo ook betrokken bij andere initiatieven die toepassingen op het framework bouwen.

Animo wil door middel van de aansluiting bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC) een bijdrage leveren aan het vernieuwen van digitale identiteit in Nederland. Animo richt zich hierbij voornamelijk op Aries frameworks, interoperabiliteit en het gebruik van de nieuwste open standaarden.


Ana Goessens (co-founder):

Animo heeft de laatste jaren enorm gespecialiseerde technische expertise opgebouwd in self-sovereign identity, wij zijn tot nu toe vooral internationaal betrokken geweest bij het ontwikkelen van gemeenschappelijke standaarden en frameworks. Het is fantastisch dat we nu ook in ons eigen land de interesse in Self-Sovereign Identity zien groeien. We kijken er naar uit om onze kennis bij te dragen aan het DBC netwerk en te leren van de andere partners en initiatieven. Uiteindelijk heeft iedereen te maken met digitale identiteit, het opzetten van het Dutch Self-Sovereign Identity Framework (DSSIF) laat zien dat we hier met Nederland en met de DBC een voorloper in kunnen zijn.

Aansluiten als startup

Startups die aansluiten bij de Dutch Blockchain Coalition (DBC) zijn een verrijking voor de DBC community, omdat ze vaak specifieke kennis en originele ideeën hebben. Ze kunnen zo hun eigen bijdrage leveren aan DBC activiteiten. Omgekeerd ontsluit het DBC partnerschap nieuwe contacten en mogelijkheden. Een èchte win-win situatie dus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: info@dutchblockchaincoalition.org


Contactpersoon

over het bericht: Alexander van den Wall Bake

Alexander van den Wall Bake

Program Lead Self-Sovereign Identity (SSI)

over het bericht: Yvo Hunink

Yvo Hunink

Program Lead Digital Product Passports

over het bericht: Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Coallitiesecretaris

over het bericht: Mark van Staalduinen

Mark van Staalduinen

Program Lead Digital Trust NL

over het bericht: Marloes Pomp

Marloes Pomp

Program Lead Governance & Web3

over het bericht: Nina Huijberts

Nina Huijberts

Innovation Manager

over het bericht: Robert Jan van Pelt

Robert Jan van Pelt

Programmamanager Company Passport

over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager

over het bericht: Rob van Gijzel

Rob van Gijzel

Voorzitter

over het bericht: Koen Hartog

Koen Hartog

Lead Use Cases

over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Program Lead Digital Commons and Interoperability

over het bericht: Femke Bartelds

Femke Bartelds

Communicatieadviseur