Ga naar inhoud

uNLock the world

Vol vertrouwen vooruit

In februari 2020 bundelden een aantal gerenommeerde organisaties uit het bedrijfsleven en de wetenschap hun krachten in uNLock. Dit initiatief stond aan de basis van de totstandkoming van een digitale oplossing, waarmee burgers zelf de resultaten van een coronatest vertrouwd en digitaal veilig konden delen, om zo toegang te krijgen tot zogenaamde "bubbels", gecontroleerde omgevingen waar de kans op een coronabesmetting erg klein is. Het digitale bewijs van een negatieve testuitslag is voor een evenementenlocatie het sluitstuk om een gecontroleerde bubbel te kunnen creëren.

uNLock helpt veilige “bubbels” creëren

Uitgangspunt van uNLock is dat gebruikers volledige controle over hun gegevens hebben. In de ontwikkelde oplossing slaan we gegevens niet op en deze worden ook niet centraal gedeeld. Daarnaast kiest de gebruiker zelf om data al dan niet in te zetten om toegang te krijgen tot een “bubbel”. Omgekeerd kan de partij die de bubbel organiseert erop vertrouwen dat de testdata die getoond worden, ook daadwerkelijk horen bij de juiste persoon. 

Voor meer achtergrondinformatie over de onderliggende technologie, zie ook Self-Sovereign Identity (SSI).

Gerelateerd nieuws

over het bericht: Eerste #Back2Live event succesvol uitgevoerd door Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen
16 februari 2021

Eerste #Back2Live event succesvol uitgevoerd door Stichting ...

over het bericht: Het uNLock consortium komt met een Blockchain/SSI oplossing voor privacy-vriendelijke corona-verklaringen
07 april 2020

Het uNLock consortium komt met een Blockchain/SSI oplossing ...

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager