Ga naar inhoud

Internationaal

Internationaal

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) werkt binnen en buiten het blockchain ecosysteem nationaal en internationaal. Het doel van de internationale activiteiten vanuit de DBC is het promoten van Nederland als blockchain-partner in (prioriteits)landen en het ondersteunen van bedrijven met internationale ambities richting (prioriteits)landen en meerjarige strategische publiek-private samenwerking opzetten voor blockchain-innovatie en onderzoek.

Europese samenwerking

Een belangrijke recente ontwikkeling binnen de Europese Unie is de aankondiging van een European Digital Identity. Nederland wordt gezien als gidsland op het gebied van digitale identiteit en kan een belangrijke rol spelen in deze Europese ontwikkeling. Daarom intensiveert de DBC de samenwerking met werkgroepen binnen het European Blockchain Partnership om samen te bouwen aan de European Blockchain Service Infrastructure (EBSI). Kijk de meest recente webinar van de DBC over EBSI terug hier


Daarnaast werkt de DBC ook samen met INATBA (International Association for Trusted Blockchain Application). 

PIB Singapore

Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat je sterker staat. Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. De Nederlandse overheid ontwikkelt samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een 2- of 3-jarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om een Nederlandse (sub-)sector in het algemeen en het cluster in het bijzonder zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland.


De samenwerking met Singapore is erop gericht om kennis en ervaring van beide landen op het gebied van blockchain-ecosystemen uit te wisselen en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor grensoverschrijdende use cases tussen Singapore en Nederland. Tevens is het streven om de concurrentiepositie van de Nederlandse blockchainsector op de gebieden logistiek en infrastructuur, smart cities, digital health en overheidsdiensten te verbeteren.


De DBC coördineert de gecombineerde organisaties binnen het PIB-cluster. Deze gecombineerde organisaties zijn: TNO, Ledger Leopard, Kryha, The Hague Security Delta, ABN AMRO, Port of Rotterdam, UNL, CADChain, CFLW Cyber Strategies, Sphereon, Cargoledger en Wordproof

Samenwerkingspartners zijn ICTU en Deltares

Vanuit de publieke sector zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Singapore betrokken. En ook de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, Justitie en Veiligheid, Infrastructuur en Waterstaat.

Tijdens de DBC conferentie 2020 spraken staatssecretaris Knops, Marloes Pomp, Rob van Gijzel en Peter Verkoulen over de missie naar Singapore.


Singapore fact-finding Trust Tech Mission 2023: Building Digital Trust Collaboration

In 2023 is er weer een missie naar Singapore geweest, ditmaal tijdens de Singapore International Cyber Week #SICW van 17-19 oktober 2023. Samen met 13 andere organisaties zijn er gedurende drie dagen  mogelijkheden verkend voor Trust Tech-partnerships tussen Nederland en Singapore. Belangrijke hoogtepunten omvatten gesprekken met de Singaporese triple helix, met de nadruk op Trust Tech-toepassingen zoals decentrale technologie voor identiteiten, responsible AI, and Forensic Copilot.


Meer weten? Lees het artikel hier

PIB Duitsland

Naast de samenwerking met Singapore wordt er nu ook gekeken naar de mogelijkheden voor meerjarige, strategische samenwerking met Duitsland. Meer informatie volgt.

over het bericht: Singapore fact-finding Trust Tech Mission: Building Digital Trust Collaboration
06 november 2023

Singapore fact-finding Trust Tech Mission: Building Digital ...

over het bericht: Singapore & the Netherlands: Trust Technologies
09 juni 2023

Singapore & the Netherlands: Trust Technologies

over het bericht: Blockchain Missie Duitsland 2022 - Connecting the Blocks!
10 maart 2022

Blockchain Missie Duitsland 2022 - Connecting the Blocks!