Ga naar inhoud

DAO-experts komen samen tijdens de Global Governance Gathering

Update
Er gebeurt veel op het gebied van blockchain-technologie. De ontwikkelingen gaan snel. Van meer gevestigde toepassingen tot nieuwe trends de Dutch Blockchain Coalition (DBC) volgt de nieuwe ontwikkelingen op de voet. Steeds meer concepten op basis van blockchain technologie worden in de praktijk gebracht en ontwikkelen zich verder door “trail and error”. De DBC probeert voor haar leden en de blockchain community deze ontwikkelingen te duiden. Zo ook op het gebied van Decentrale Autonome Organisaties (DAO's). In januari organiseerde de DBC een webinar over de beginselen van deze online organisatie vorm waarbij er geen centrale autoriteit is maar de besluitvorming decentraal georganiseerd is.

Recent nog stond de DAO in de aandacht. RTL nieuws schreef een artikel over DAO’s met medewerking van Marloes Pomp (DBC) en Mathijs van Esch (Maven 11). Het onderwerp kwam in het nieuws toen na de inval van Rusland in de Oekraïne een DAO (UkraineDAO) werd opgericht die binnen korte tijd meer dan 7 miljoen dollar ophaalde voor goede doelen in het land. 

De afgelopen twee dagen, op 18 en 19 april 2022, kwamen de meest toonaangevende DAO medewerkers en experts samen in het Tobacco Theater aan de Nes in Amsterdam voor de Global Governance Gathering (GGG). De GGG vond plaats tijdens de DevConnect-week van de Ethereum Foundation. Marloes Pomp was namens de Dutch Blockchain Coalition, partner van deze internationale bijeenkomst, aanwezig en werkt daarnaast aan een Dutch DAO, gericht op de Nederlandse expertise op het vlak van Web3 /Metaverse. Ook waren er verschillende partners van de DBC, waaronder BZK, EZK, TU Delft, Ledger Leopard en de AFM, aanwezig in Amsterdam.


Tijdens de bijeenkomst werden ervaringen door en van verschillende DAO’s gedeeld. Tevens werden de meest urgente DAO-uitdagingen besproken en nieuwe contacten gelegd. Naast vele interessante presentaties waren er diverse paneldiscussies en workshops van onder andere Luuk Weber van Kolektivo. Kortom een bijzondere en geslaagde bijeenkomst over een enerverend onderwerp.

Global Governance Gathering 2022 gemist?
Heb je ook interesse in DAO’s maar heb je de Global Governance Gathering gemist? Of wil je graag verder bouwen aan het Nederlandse DAO-ecosysteem? Block dan alvast je agenda voor de “DAO-community bijeenkomst” tijdens de DBC conferentie op 28 juni 2022! Hou de website van de DBC in de gaten voor de inschrijving en updates.Gerelateerd nieuws
over het bericht: Webinar DAO’s 27 januari 2022 terugkijken?
31 januari 2022

Webinar DAO’s 27 januari 2022 terugkijken?