Ga naar inhoud

Dutch Blockchain Coalition wint Identity Innovation Award 2023

Dutch Blockchain Coalition (DBC) is tijdens IDnext uitgeroepen tot winnaar van de Digital Innovation Award 2023. DBC ontving de award voor het Decentralized Identity Interop Profile (DIIP), waarmee gedecentraliseerde oplossingen met elkaar kunnen communiceren. De eerste versie van DIIP is ontwikkeld door de DBC in samenwerking met founders TNO, Animo en Sphereon. Inmiddels zijn ook vele andere organisaties aangesloten bij het initiatief. Tijdens het event is ook de Identity Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Esther Makaay voor haar jarenlange inzet voor de identitygemeenschap en IDnext.

De Digital Identity Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een oplossing die vormgeeft aan de toekomst van digitale identiteiten. Zowel concepten, producten als projecten maken kans op de prijs. De inzendingen worden beoordeeld op innovatie (zowel technologisch als zakelijk), omgang met privacy, de toegevoegde waarde voor gebruikers en andere stakeholders en de potentiële impact van de oplossing.

De Identity Lifetime Achievement Award wordt alleen uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke en jarenlange bijdrage heeft geleverd aan de identitygemeenschap en het IDnext-netwerk.


Klik hier voor meer informatie over DIIP.

prijs
prijs iDNext

Robert Garskamp, oprichter van IDnext, (links) en Alexander van den Wall Bake, Thema-Lead SSI Dutch Blockchain Coalition (rechts).

Meer informatie over DIIP via:
over het bericht: Alexander van den Wall Bake

Alexander van den Wall Bake

Program Lead Self-Sovereign Identity (SSI)

over het bericht: Harmen van der Kooij

Harmen van der Kooij

Program Lead Digital Commons and Interoperability