Ga naar inhoud

Microsoft sluit zich aan bij de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is bijzonder verheugd te melden dat Microsoft zich bij de coalitie aansluit als nieuwe partner. Microsoft ziet een belangrijke rol weggelegd voor blockchaintechnologie in het creëren van de digitale identiteit van de toekomst. Daarnaast werken Microsoft en haar technologiepartners met blockchain om slimmere en efficiëntere toeleveringsketens te creëren, fraude te beperken, controles op transacties sneller te maken en nieuwe baanbrekende bedrijfsmodellen te faciliteren op basis van blockchainoplossingen met Azure (cloud)-services.

Peter Verkoulen, DBC Coalitiemanager:
"Het is goed om te zien dat ook Microsoft het belang en de kansen inziet van blockchain en Self Sovereign identity (SSI). Hiermee kunnen zij een belangrijke rol spelen bij de verdere adoptie en implementatie van concrete use cases".

Rob Elsinga, National Technology Officer bij Microsoft Nederland:
“Blockchain dient als essentiële technologie binnen veel van onze diensten. Tegelijkertijd zien we de technologie als fundament voor het bouwen aan de digitale identiteit van de toekomst. Bij Microsoft geloven wij dat iedereen een digitale identiteit verdient waarvan wijzelf de eigenaar zijn. Een identiteit waarin alle elementen van onze digitale identiteit veilig en privé worden opgeslagen. Deze eigen identiteit moet gemakkelijk te gebruiken zijn en ons volledige controle geven over hoe onze identiteitsgegevens worden geraadpleegd en gebruikt. Wij zijn toegetreden tot de Dutch Blockchain Coalition omdat de digitale identiteit voor toepassingen buiten de overheid de komende jaren vorm zal moeten krijgen. Wij geloven dat we samen met de bredere coalitie onze doelen kunnen versterken en onze filosofie kunnen verwezenlijken. Wij kijken er enorm naar uit om de komende jaren aan een gedecentraliseerde inrichting van de digitale infrastructuur in Nederland te bouwen, en de kennis en ervaring van Microsoft op het gebied van digitale identiteit met de coalitie te kunnen delen."

Ook partner worden?

Nieuwe deelnemers kunnen lid worden in verschillende vormen van partnerschap. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerde organisaties die willen toetreden tot de Dutch Blockchain Coalition kunnen contact opnemen door middel van het contactformulier.

Wil je meer informatie? neem dan contact op met:
over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager