Ga naar inhoud
Minister Kamp neemt blockchain Actieagenda in ontvangst

Minister Kamp neemt blockchain Actieagenda in ontvangst

De agenda is een gezamenlijk initiatief van ruim twintig organisaties uit de logistieke, energie- en financiële sector, alsmede kennisinstellingen en overheden. Met deze agenda wil Nederland internationaal voorloper zijn in de toepassing van blockchain.

Centraal staat de overhandiging van de Actieagenda namens de partners van de Nationale Blockchain Coalitie door René Penning de Vries (boegbeeld Team ICT) aan minister Kamp van Economische Zaken. Verder maken zowel Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) als Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan onderdeel uit van het programma. De ochtend wordt afgesloten met het mini-symposium ‘De impact van blockchain-technologie op onze maatschappij en economie’ waaraan een aantal partners van de coalitie deelnemen.

Blockchain-technologie

Blockchain is een nieuwe technologie en werkwijze voor veilige uitwisseling van digitale gegevens en betalingen. Misbruik is moeilijk, omdat iedere transactie door meerdere computers wordt gecontroleerd en volledig transparant is, zonder tussenkomst van een derde partij. Blockchain kan de autonomie van burgers versterken, vermindert administratieve rompslomp en kan cybersecurity vergroten.