Ga naar inhoud

Boeklezing "Ons geld is stuk"

Op vrijdag 22 oktober heeft de DBC een exclusieve sneak preview georganiseerd over het boek ‘Ons geld is stuk’ met en van de schrijvers Bert en Peter Slagter.


De broers schreven het boek 'Ons geld is stuk' over hoe ons huidige geldsysteem op verschillende manieren niet goed meer aansluit bij de eisen van de toekomst. Ze plaatsen dat in de context van financieel-technologische innovatie en verkennen hoe bitcoin onderdeel kan zijn van de oplossing. Met in het kielzog daarvan andere digitale valuta’s, zoals digitaal centralebankgeld, NFT’s, en decentrale financiële producten.

Met het boek willen ze een breed maatschappelijk gesprek opstarten over bitcoin en andere digitale bezittingen, van de digitale euro tot digitale eigendomsrechten en digitale identiteit. Het is een complex vraagstuk; het is niet zwart-wit en er zijn geen simpele antwoorden. Het boek legt daarom slechts de puzzelstukken op tafel en blijft weg van stevige conclusies, utopische vergezichten en polariserende standpunten.

De auteurs willen graag zoveel mogelijk mensen een volledig beeld geven van wat bitcoin is en hoe de wereld rond geld aan het veranderen is. Om een evenwichtig debat te hebben, helpt het als iedereen alle kanten van het verhaal kent: economisch, monetair, technologisch, speltheoretisch, wiskundig en geopolitiek. Voor- én nadelen.

In de interactieve lezing namen de auteurs de luisteraars mee door het boek: Wat is er mis met het geldsysteem? Wat is bitcoin eigenlijk? Wat zijn de hete hangijzers? Hoe kan bitcoin mislukken? Maar ook hoe kan bitcoin onderdeel zijn van de oplossing? Na de presentatie was er ruimte voor vragen en discussie. Het boek is op 27 oktober in Hilversum officieel gelanceerd.

ons geld is stuk

Gerelateerd Nieuws

Er zijn geen berichten gevonden. Probeer het later nog eens!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

over het bericht: Koen Hartog

Koen Hartog

Lead Use Cases