Ga naar inhoud

7 miljoen voor onderzoek naar Digitale Identiteiten!

NWO neemt de call ‘Digitale Identiteiten - een fundament voor vertrouwen in de digitale wereld’ in voorbereiding


De DBC heeft eind vorig jaar het initiatief genomen voor de ontwikkeling van het Breed Gedragen Programma (BGP) Decentrale Technologie. Dit toegekende BGP wordt nu gecoördineerd door de KIA Digitalisering vanuit Topsector ICT.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de NWO-call "Digitale Identiteiten", die uit het BGP Decentrale Technologie is voortgekomen en waarmee na goedkeuring een budget van 7 miljoen euro is gemoeid, in voorbereiding is genomen door het NWO. De digitale identiteiten gaan niet alleen over personen maar vooral over organisaties en objecten.

De DBC is trots en enthousiast want digitale identiteiten met verifieerbare informatie zijn cruciale bouwstenen voor digitaal vertrouwen. Onderzoek naar deze bouwstenen is dan ook noodzakelijk omdat digitaal vertrouwen een randvoorwaarde is voor onze huidige en toekomstige digitale samenleving.

De DBC kijkt er naar uit dat deze call bijdraagt aan een transformatie van de digitale wereld naar een omgeving waarin alle deelnemers, of het nu mensen, organisaties, of objecten zijn, op een veilige en betrouwbare manier kunnen functioneren en interacteren.

Meer informatie via:
Topsector ICT
NWO

Meer informatie over de NWO call via
over het bericht: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst

Coalitiemanager